Årets klubb- og lagprøve for harehunder i Andebu JFF og Sandefjord JFF

Lørdag 12/11 gikk årets prøve av stabelen. Spente hundeeiere, dommere, kjentmenn og medlemmer av arrangementskomiteen møtte opp i klubbhuset til Andebu JFF allerede kl. 6.00 om morgenen. Trekning av dommere og terreng gikk greit og forventningene var høye selv om været kanskje så ut til å bli i fineste laget for at vitringen skulle bli god. Det var meldt 15 varmegrader og sol, og slik ble det. Vi fikk en herlig dag værmessig.

Publisert: 15. februar 2023 kl. 16.52

Sist oppdatert: 15. februar 2023 kl. 16.57

Klokkene 8.00 ble hundene sluppet i de ulike terrengene. Hundeiere, dommere og kjentmenn fulgte spent med på arbeidet til den enkelte hund. 10 av 13 hunder fikk ut hare i løpet av dagen, og det må sies å være bra. Men som antatt var ikke vitringen optimal. Det ble en del hakkete los for flere av hundene og tapene kom nok raskere enn ønskelig for flere av ekvipasjene. Det bød likevel ikke på vansker å kåre klubbmestere i de to foreningene. Ved dagens slutt så resultatlisten slik ut:

 

Vi kunne gratulere Tom Halvorsen og Odd Brathaug med finsk støver "TL Lilja" i Andebu JFF som prøvevinner og klubbmester i Andebu JFF.

I Sandefjord kunne vi gratulere Svein H. Klausen som klubbmester med finsk støver "Bloksbergs Thea". Denne hunden ble også nummer to totalt sett i konkurransen.

Andebu JFF vant med knapp margin i lagkonkurransen. Gjennomsnittlig poengsum for hundene fra Andebu var 86,25 poeng, mot 79,22 poeng som gjennomsnittlig poengsum for hundene fra Sandefjord JFF.

Vi som arrangerer prøven synes denne litt uformelle prøven er viktig å holde i hevd. Prøven har blitt arrangert i svært mange år og er en tradisjonsbærer i våre to foreninger. Hunder som ikke har gått så mange prøver, eller hunder som er godt voksne får mulighet til å måle seg mot elitehunder. Hundeeiere som ikke har så mye erfaring med jaktprøver, får mulighet til å bli mer kjent med denne delen av det å drive med harehund, og får mulighet til å bli bedre kjent med miljøet. Morsomt er det også at outsidere ofte kan hevde seg i konkurransen!

I år var det mer enn dobbelt så mange hunder fra Sandefjord som var påmeldt i forhold til antall påmeldte fra Andebu. Neste år håper vi på flere påmeldte hunder fra Andebu JFF!

Prøven er også en arena for nye dommere. I år hadde vi med hele seks nye dommere som dømte for første gang. I forkant av prøven arrangerte vi en dommersamling på Pukkestad gård der vi gikk gjennom viktige momenter i bedømmingen. Vi hadde en lærerik og hyggelig kveld sammen. Tusen takk for engasjementet dere viste!

Grunneiere, kjentmenn og andre som også involveres i prøven er viktige samarbeidspartnere for at vi skal kunne holde tradisjonen i hevd. Takk til alle dere som stiller opp slik at prøven kan gjennomføres!

I så måte er også torskeaften første fredag i mars hvert år en viktig del av hele konseptet. Her får alle involverte og andre interesserte mulighet til å treffes etter at sesongen er over. Jakthistorier, opplevelser og annet diskuteres over god mat og drikke, og premiene etter jaktprøven deles ut. Det sosiale fellesskapet er viktig. Vi håper å se mange på Odd Fellow fredag 3. mars 2023. Hold av datoen!

 

 

Prøvens vinner og beste hund i Andebu JFF - TL Lilja til Tom Halvorsen og Odd Brathaug.jpg
Prøvens vinner og beste
hund i Andebu JFF - TL Lilja til Tom Halvorsen
og Odd Brathaug
Beste hund i SJFF og nest beste hund under prøven - Bloksbergs Thea til Svein Klausen.jpg
Beste hund i SJFF og nest beste hund under prøven - Bloksbergs Thea til Svein Klausen
Nr 2 i AJFF - Hamilton støver Rea til Øyvind Herland.jpg
Nr 2 i AJFF - Hamilton støver Rea til Øyvind Herland
Nr 2 i Sandefjord JFF - Dunker Boss til Cathrine Aasrum.jpg
Nr 2 i Sandefjord JFF - Dunker Boss til Cathrine Aasrum
Nr 3 i AJFF - Finsk støver Lisse til Roar Holt.jpg
Nr 3 i AJFF - Finsk støver Lisse til Roar Holt
Nr 3 i SJFF - Finsk støver Zæmm til Svein Ingebretsen.jpg
Nr 3 i SJFF - Finsk støver Zæmm til Svein Ingebretsen
Fra samlingen på Håsken før prøvestart
Fra samlingen på Håsken før prøvestart
Fra samlingen på Håsken før prøvestart
Fra samlingen på Håsken før prøvestart
Fra samlingen på Håsken før prøvestart
Fra samlingen på Håsken før prøvestart
Fra samlingen på Håsken før prøvestart
Fra samlingen på Håsken før prøvestart
Fra samlingen på Håsken før prøvestart
Fra samlingen på Håsken før prøvestart