Rypejakt i Engerdal

Jegerprøven

Jegerprøven ble innført som obligatorisk i 1986. Bakgrunnen for prøven, er at de som jakter vilt i Norge skal ha en god kunnskap og riktige holdninger under jaktutøvelse. Asker JFF tilbyr denne lokalt i Asker.

Jegerprøvekurs i Asker

Vurderer du å melde deg selv eller noen i familien/vennekretsen på jegerprøvekurs? Kanskje dere ønsker å ta den sammen som familie eller venn(inn)egjeng?

Ved klubbhuset vårt i Solliveien tilbyr vi kurs med jegerprøveinstruktør fra lokalforeningen. Alle kursdager finner sted der også.

Kurs i 2024:

Kurs 1: Januar - Mars

Kurs 2: April - Mai

Passer ikke kursdatoene? Klikke deg inn på aktivitetskalenderen til NJFF for å finne jegerprøvekurs i nærheten hos andre lokalforeninger.

Ved spørsmål rundt kurset, utover informasjon som er listet under send e-post til: Spørsmål til Jegerprøvekurs eller ta kontakt med instruktør Sven på telefon 47954114

Les mer under i nedtrekksfanene og: Jegerprøvekurs med NJFF

 

Kursets går over 9 samlinger og varer i 30 t med maks kursdeltagere på 20 personer. Dette er for at du som deltaker skal få tid til å gjennomgå lærestoffet hjemme og bli kjent med både dine fremtidige medjegere og lokalforeningen. 

Etter endt kurs blir det en digital teoretisk eksamen for å bestå. Denne blir tilpasset for de med lese- og skrivevansker. 

For medlemmer av NJFF er det også mulig å kjøpe lydbok versjonen av Jegerprøveboka til sterkt redusert pris, 29.- (istedenfor 299.). Dette er ett godt hjelpemiddel for alle, men spesielt de med lesevansker. Selve Jegerprøveboka er inkl. i prisen.

Etter gjennomført kurs og bestått jegerprøve, bli kandidatene registrert som jeger i Jegerregisteret.

Kursinstruktør vil ved hver samling gjennomgå stoff, stille spørsmål og veilede så godt det lar seg gjøre, men for å bestå godt og føle seg bedre rustet anbefales det å sette av tid hver uke for 

Obligatorisk oppmøte på samling 1-4 og kandidatene kan ta e-kurs på to av samlingene 5-9, men det anbefales at det settes av tid for å delta på alle samlingene. De samlingene fra 5-9 som kandidatene eventuelt ikke er på stede må det gjennomføres et nettbasert kursprogramm og deltagerne må vise til gjennomført e-læring

Vi gjennomfører alle kurs, både de teoretiske og praktiske samlingene ved Olledalen skytesenter.

Priser -ekl. off. eksamensavgift

AJFF/NJFF medlemmer:

Voksne                              kr:2500,-

Ungdom til fylte 18 år kr: 2000,-

Ikke AJFF/NJFF medlemmer:

Voksne  kr:3200,.-

Ungdom  kr: 2500,-

 

Prisen inkl. Jegerprøveboka, hefte med lover og forskrifter samt arbeidshefte.

330.- til eksamensavgift betales direkte til Miljødirektoratet ved registrering for eksamen

Påmeldingen (bindende) skjer via påmeldingsknappen på kurssiden:

Jegerprøvekurs 2

Hvis du ikke er medlem av NJFF kan du benytte deg av QR-koden nedenfor eller ta kontakt med instruktøren. Medlemskap hos din lokalforening gir deg god rabatt på både på selve jegerprøven, men også andre fordeler som medlem av NJFF: Medlemsfordel

NJFF_QR.png

 

For å kunne delta på eksamen kan deltakerene ha fravær fra undervisningen, bare fra samling 5,6,7,8 eller 9, på maks 2 samlinger,

Det er obligatorisk oppmøte på samling 1,2,3 og 4.

Ved fravær skal deltageren levere dokumentasjon for bestått test for denne samlingen.

Ved fravær ut over dette må det avtales med instruktør for videre plan.

Eksamen er digital og gjennomføres av Asker Kommune i eget kurslokale. Deltakere må ta med egen laptop/nettbrett.

Den som skal gå opp til eksamen må betale en eksamensavgift til Miljødirektoratet (i tillegg til kurspris).

Informasjon om oppmelding og betaling for eksamen får du som deltaker i løpet kurset..

For deltakere som har lese/skrivevansker kan dette tas opp med instruktør i løpet av kurset for eventuell tilrettelegging.