MENY hamburgermeny Close-menu button
Rypejakt i Engerdal

Jegerprøven

Jegerprøven ble innført som obligatorisk i 1986. Bakgrunnen for prøven, er at de som jakter vilt i Norge skal ha en god kunnskap og riktige holdninger under jaktutøvelse.

Jegerprøvekurs i Asker

Vurderer du å melde deg selv eller noen i familien/vennekretsen på jegerprøvekurs? Kanskje dere ønsker å ta den sammen som familie eller venn(inn)egjeng?

Ved klubbhuset vårt i Solliveien tilbyr vi jegerprøvekurs.

I år har det blitt holdt ett kurs på varparten og det pågår kurs nå til juni.

Det er for tiden ikke planlagt flere kurs. Dette blir isåfall lagt ut på hjemmesiden og Facebook.Se gjerne på aktivitetskalenderen til NJFF for å finne kurs i nærområdet.

Kursets går over 9 samlinger og varer i 30 t.

Etter endt kurs blir det en teoretisk eksamen på PC for å bestå. Denne blir tilpasset for de med lese- og skrivevansker. 

For medlemmer av NJFF er det også mulig å kjøpe lydbok versjonen av Jegerprøveboka til sterkt redusert pris, 29.- (istedenfor 299.). Dette er ett godt hjelpemiddel for alle, men spesielt de med lesevansker. Selve Jegerprøveboka er inkl. i prisen.

Etter gjennomført kurs og bestått jegerprøve, bli kandidatene registrert som jeger i Jegerregisteret.

Kursinstruktørene vil ved hver samling gjennomgå stoff, stille spørsmål og veilede så godt det lar seg gjøre.

Det er pliktig oppmøte på samling 1-4 og kandidatene må møtes opp på minst 3 av samlingene fra 5-9, men det anbefales at det settes av tid for å delta på alle samlingene. De samlingene fra 5-9 som kandidatene eventuelt ikke er på stede må det gjennomføres et nettbasert kursprogramm og deltagerne må vise til gjennomført e-læring.

 

Les også mer om selve Jegerprøvekurs her: Jegerprøvekurs med NJFF

Priser -ekl. off. eksamensavgift

AJFF medlemmer:

Voksne                              kr:2500,-

Ungdom til og med 18 år kr:1800,-

Ikke AJFF medlemmer:

Voksne                             kr:3200,.-

Ungdom                          kr: 2500,-

 

Prisen inkl. Jegerprøveboka, hefte med lover og forskrifter samt arbeidshefte. 330.- til eksamensavgift betales direkte til Miljødirektoratet ved registrering for eksamen

Når nye datoer for jegerprøvekurs er klare legges det ut mer info her.