Kvinnehelg/Krepsefiske

Helgen 26.08-29.08 arrangerte NJFF kvinnehelg i hele Norge, mange foreninger hadde lagd arrangementer, og vi i Asker organiserte en helg med bål, overnatting og krepsing.

Publisert: 29. august 2022 kl. 07.18

Sist oppdatert: 14. november 2023 kl. 13.22

Vi hadde en flott helg med 7 kvinner. Yngste var 10 år gammel. De fleste hadde aldri krepset før, og fikk nå lært om sonene, søknadsprosessen, og hvordan man krepser. Vi var på slutten av sesongen. Men kreps fikk vi. 
Noen valgte å sykle fra Vestmarksetra utfartsparkering, mens noen valgte å gå fra Solli utfartsparkering. Det er mye kortere fra Solli til den sonen vi skulle være på, men når man sykler er det lettere fra Vestmarksetra. Når vi kom frem til sonen vår, var det å få opp telt, og hengekøyer. Vi tente bålet på bålplassen og begynte å lete etter pinner vi kunne bruke som åtepinner. Her er det greit å bruke pinner med blader eller lignende på seg. For da ser man de enklere i mørket. For det er om natten krepsen kommer frem. 

På denne turen så var de fleste fremmede for hverandre når vi kom, men vi var godt kjent når vi dro dagen etter. 

Vi var veldig heldige med været denne helgen, solen skinte og vi burde tatt med badetøy, for vannet var varmt og godt. 

 

kreps mor_datter.jpg

 

kreps.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Litt informasjon hentet fra fiskeutvalget sin side. 
Fiskeutvalget

Det er åpnet for krepsing på Sandungen høsten 2021. 

Generelt: Asker JFF organisere krepsefisket i Sandungen. Krepsefisket starter 6 august kl 18.00. Det er trekning av krepsekort på klubbhuset 14.juni. Møt opp kl 18:00 for registrering. Trekningnen starter kl 19:00. Følg med på vår nettside for detaljer rundt trekningen. Kort som ikke blir solgt kan kjøpes på Servicetorget på Trekanten i Asker i løpet av sesongen. 

Sandungen er delt inn i 10 soner. Sandungen.jpg​ I løpet av august er det begrenset krepsefiske til ca 6 dager fordelt fra 6 august til ca 25. august.  Det er en bag limit på 200 kreps pr sone. Minstemål på krepsen er 9,5 cm. Hvert krepsekort/sone koster 600 kr. 

Generelle regler ved trekning av krepsekort fisking av kreps på Sandungen.:

 1. Alle som deltar på trekning, skal registreres med navn og telefonnummer. Dette bla i tilfelle smittesporing blir nødvendig (Covid19).
 2. Registrering skjer fra kl 1800 og fortløpende frem til kl 1900 da trekningen starter.
 3. Alle registrerte personer får et unikt løpenummer som følger personen. Dette blir loddet i trekningen og blir gjenstand for navn på krepsekortet.
 4. Korteier må være tilstede på Sandungen under krepsingen. 
 5. 6 august blir trukket først. Deretter trekkes følgende dager: 8., 13., 15., 20. og 22.
 6. Dersom vedkommende som trekkes ut også ønsker å være med neste dag vil hans/hennes lodd legges tilbake i loddbollen ved neste trekning. Hvis vedkommende ikke ønsker å delta på flere trekninger tas loddet ut og kastes.
 7. Krepsekort som ikke trekkes ut vil bli solgt på servicetorget.
 8. Det er 10 soner på Sandungen. Kandidaten som trekkes ut kan velge ledig sone gjeldene dag.
 9. Minstemål for fanget kreps er 9,5 cm. Det blir utdelt målestav som skal brukes. All kreps som er for små skal settes tilbake der den ble fanget. Bruk tildelt målestav flittig.  
 10. Det er tillatt med 20 åtepinner pr sone.
 11. Det er ikke tillatt med teiner annet enn på sone 7 som er vanskelig tilgjengelig. Her er det tillat med totalt 5 teiner i tillegg til 15 åtepinner.
 12. Det er ikke tillatt med båt kano eller lignende
 13. Personen som får tildelt krepsekort må være tilstede under krepningen.
 14. Familiemedlemmer i nærmeste familie kan kun ha en sone pr dag.
 15. Bruk ikke vadere, skotøy eller annet utstyr som har vært i vassdrag der det er, eller tidligere har vært påvist krepsepest. Det er den enkeltes som har ansvar for at alt utstyr ikke er smittet.
 16. Bruk åte av kjøtt eller fisk som har vært frossen. Kylling, høne, svinekjøtt er årer som fungerer godt og som sitter godt på åtepinnene.
 17. Rapport om fanget kreps sendes på SMS dagen etter at krepsingen er ferdig. Bruk telefon nummer 92493515 (Asgeir Wien), skriv Navn, Dato, Sone, Antall kreps og Eventuelle andre observasjoner.
 18. Krepsekortet koster 600 kr pr sone. 

Ta kontakt med:

Asgeir Wien mobil 924 93 515. 

John Bjerkenes 900 52 906