Fiske

Norges Jeger- og Fiskerforbund publiserer kontinuerlig nyheter og interessant lektyre for deg med fiskeinteresse. NJFFs hjemmeside med aktivitetskalender bringer også fram lokale «fiskehappenings». Bruk filter funksjonen i aktivitetskalenderen for å selektere på ditt fylke, interesse eller innad i en tidsperiode.

Sjøfiske

Indre Oslofjord gir i perioder gode fangster og har mange gode fiskeplasser. Det er innført midlertidige restriksjoner på fiske i fjorden. Mer om det kan du lese her: Fiskeridirektoratet.

Ferskvannsfiske

Akershus har en rekke fiskearter og det gir mange muligheter. Fra fiske på hvitfisk i næringsrike sjøer til ørret og røye i skogsvann. I mange skogsvann og bekker kalkes det og drives et utstrakt fiskestellarbeid av lokalforeningene som har gitt mange gode fiskevann.

Ferskvannsarter

Følg linken under for å se fiskekortområder, fiskeplasser, med mer:

Fiskekortkart

NJFF-appen

NJFFs innholdsrike jakt- og fiskeapp er et godt verktøy. Her får du oversikt over alle båtramper i Norge og universelt utformede fiskeplasser. Du finner veibeskrivelse og parkeringsinformasjon til disse plassene. Det er flott å vite at man kan komme seg ut på fisketur selv om man trenger litt mer tilrettelegging. Som sportsfisker har du hele «fiskeguiden» tilgjengelig, du kan beregne k-faktor, og vekt ut fra lengde. I tillegg kan du til enhver tid sjekke sol, måne og tidevann. Det meste av innholdet er tilgjengelig uten mobildekning. 

Appen er i tillegg gratis!

​​Her kan du laste ned NJFF-appen i App Store for iPhone og på Google Play for Android-telefoner.​​​​

 

Følg linkene for kjøp av fiskekort i Akershus:

Vann i Viken

Oslomarka fiskeadministrasjon

Det finnes ingen andre land med så stor sportsfiskerandel i befolkningen.