MENY hamburgermeny Close-menu button

Introjakt Rådyr gjennomført

Den 20/11 hadde vi igjen samlet 8 spente jegere som var klar for en dag med introjakt på rådyr.

Publisert 25. november 2021 kl. 10.16

Sammen med dem var det en mentor per deltager og to som skulle gå med hund. I tillegg var en av mentorene ettersøk ekvipasje.

Rolf Kristian ønsket alle velkommen og informerte om dagen.

Kjell Moen som var med som mentor er også i viltnemda. Han tok en liten gjennomgang og oppfrisking av regler med tanke om ettersøk av rådyr.

Poster og mentorer ble fordelt og det bar av gårde til terrenget.

I år arrangerte vi det litt annerledes fra 2020. Vi så at  jegerne trengte veiledning under jakten. Og vi skaffet  8 mentorer. Så alle deltagerne hadde med seg en mentor på post. Dette ble godt tatt imot og deltagerne synes dette var svært nyttig. Og sugde til seg lærdom og informasjon. Og mentorene som har lang erfaring med jakt, rådyr og rådyrjakt  delte villig om seg med tips og triks.

Det tok ikke lang tid fra Svein Erik Dokken slapp hund før vi hadde full los. Det kom rådyr løpende både her og der. Samlet sett så vi nok over 40 rådyr. Selv om det ikke var 40 forskjellige dyr så var det gøy for alle å se så mange dyr.  Resultatet ble ikke det helt store når det gjelder kjøtt. Det ble et resultat med mye læring og erfaringer.

Dagen ble avsluttet med bål og kos. Der praten gikk lett og ledig rundt bålet.

Jakta forgikk på området til Gjerdrum grunneierelag. Nærmere bestemt på Sørum. Vi hadde snakket med alle grunneiere og de var alle positive til arrangementet. Uten velvillige grunneiere og grunneierlag så hadde det ikke blitt noen jakt. Tusen takk!

Og tusen takk til alle mentorer som stiller opp og deler sin kunnskap med de nye jegerne.

Hilsen Jaktgruppa v/Rolf Kristian Fevik og Kristoffer Fladby

 

1.jpg