Klubbmesterskap leirdue 2022

På årets lyseste dag gikk vårt klubbmesterskap i leirdue av stabelen. Heldigvis for oss hadde vi arrangementet akkurat denne dagen, med rekordstor deltagelse ble det sent på kveld før vi kunne kåre vinnere.

Publisert 22. juni 2022 kl. 11.57

Jegersporting

I tradisjonen tro skal vår egen klubbmester kåres på beste score etter jegertrap. Her skytes det mot leirduer fra trapmaskinen med en forsinkelse, det skytes totalt 25 skudd.

Ved start hadde vi hele 26 påmeldte, hvor det var en junior og to damer som deltok.  Naturlig nok var det derfor enkelt å kåre en vinner i juniorklassen som ble Lukas Oterholt med 7 treff.  Litt mer konkurranse var det blant damene, med to deltagere. Her stakk Nina Kristin Steen Wear av med seieren foran AnneMargrethe Horvei Barnevik. De hadde henholdsvis 10 og 3 treff hver.

Det er lov å håpe at vi i 2023 får flere deltagere i begge klassene, selv om det var en dobling i antall deltagere i dameklassen fra 2021.

Det ble tidlig klart at 22 var kveldens høyeste antall treff. Øyvind Braate, Øyvind Antonsen og Knut Heggen skulle derfor kjempe om den gjeveste plasseringen.  Normalt avgjør vi plasseringen etter omskyting, men sett i lys det rekordstore oppmøte, ble vi enige om at beste serie i sportstrap blir avgjørende. Vi hadde rett og slett ikke tid til å gjennomføre omskyting.

Her markerte Øyvind Braate seg som den beste foran Knut Heggen og Øyvind Antonsen på 3 plass.

Plassering Hvem Jegertrap
1 Øyvind Braate 22
2 Knut Heggen 22
3 Øyvind Antonsen 22

 

Jegerpokalen

For kåring av Jegerpokalen skytes det i tillegg sportstrap, her skytes det med 5 leirduemaskiner, og man har totalt 30 skudd for de 25 duene man skal skyte.  I sportstrap får man enkeltduer, duer på skuddet og to duer samtidig, altså en mer krevende form for skyting, men relevant for den som ønskes å lykkes i skogen eller fjellet på fulgejakt!


Den beste sammenlagt skytteren fra jegertrap og sportstrap får Jegerpokalen.

Plasseringen fra jegersportingen blir avgjørende for hvilket lag man skyter på, slik at de beste fra jegersporting skyter sist.  Resultatene etter sportstrap endrer en god del på totalscoren, men igjen her viser Øyvind Braate som kveldens beste skytter med 20 treff.  Per Kristian Dahle og Håkon Fevik scorer også godt på sportstrap med 18 treff.

Resultatene når man slår sammen begge seriene gir følgende pall i Jegerpokalen.

Plassering

Hvem

Jegertrap

Sportstrap

Total

1

Øyvind Braate

22        

20

42

2        

Per Kristian Dahle        

21        

18        

39

3        

Knut Heggen        

22        

16        

38

 

Det ble altså bursdagsbarnet Øyvind Braate som ble kveldens beste skytter og kan kalle seg klubbmester 2022 i tillegg ta med seg jegerpokalen hjem.

 

Komplett resultatliste for nedlastning.

 

Leirdueutvalget i Gjerdrum JFF ønsker å takke alle deltagerne for god innstas og ser frem til nytt arrangement i 2023.

I tillegg rettes det en stor takk til vår samarbeidspartner Jaktia Jessheim leveranse av premier.

 

IMG_8010.JPG
IMG_8007.JPG
IMG_8004.JPG
IMG_7998.JPG