Båndtvang fra 1. april - 1. oktober

Båndtvang fra 1. april - 1. oktober i Nannestad kommune. Nå er det hekke- og yngletid for ville dyr, samt at sau og kyr snart slippes på beite. I denne perioden er det viktig at løse hunder ikke stresser dyra.

Publisert: 01. april 2024 kl. 09.50

Fra 1. april til og med 20. august er det ordinært båndtvang i hele landet. Vær obs på at denne båndtvangen er utvidet til 1. oktober i Nannestad kommune.

Uansett hvor lydig og snill hunden din er, skal hunden holdes i bånd alle områder: skog og mark, by og boligfelt. Dette gjelder hunder i alle størrelser. 

Om du ser en løs hund kan du fange den inn og levere den til eieren. Om eier ikke er i nærheten eller kan ivareta hunden på en forsvarlig og lovlig måte skal den leveres til politiet. Brudd på båndtvang kan medføre bot.

Båndtvang er viktig for å ta vare på og verne sårbare dyr. Husk at mange fugler hekker på bakken og at verken rådyrkillinger eller elgkalver takler møte med hunder veldig godt. 

Hunder har et medfødt instinkt og selv om du tenker at hunden din ikke vil skade ville dyr eller bufe, kan du aldri være sikker. Det er veldig lite som skal til for å stresse en liten fugleunge, rådyrkilling eller elgkalv. Mor er aldri langt unna, så hold avstand og unngå å stresse dyret. 

For mer informasjon se Forskrift om Hundehold, Nannestad kommune.

Har du kjøpt jaktkort i Holter Almenning fra 10. september og skal jakte med hund? Les mer her

Usikker på hvor du kan trene hunden din i sommer? NJFF har utarbeidet en oversikt med tilrettelagte områder for trening av hund som du finner her: Her kan du trene hunden din.