Jaktutvalget

​​​Rælingen JFF disponerer jaktterreng for småvilt her i Rælingen, men også i Romedal Almenning​.

Du trenger ikke være medlem i Rælingen JFF for å jakte småvilt i våre områder, (med unntak av rev) men du er selvfølgelig velkommen som medlem om du ønsker det. 

Jaktkort kjøper du via iNatur.
(Fellingsrapport må leveres via SMS, se informasjon når du kjøper jaktkort)
 

Kjøp jaktkort her External-link icon
 
RælingenJFF_Røyskattkoia.jpg
Foto: Tommy Skarateppen

Rælingen Jeger og Fiskerforening har inngått avtale om leie av Røyskattlia jakthytte med inkludert jaktterreng. Hytta ligger i Romedal allmenning i Hedmark.

​Det følger med to jaktkort for Romedal Allmenning ved leie. Leie er kun for medlemmer av Rælingen JFF. Koia har en enkel standard der det er plass til inntil fire personer.


Om hytta:
Røyskattlikoia ligger i Romedal allmenning. Koia har en enkel standard der det er plass til inntil fire personer. (Det er nå to senger i koia, men det finnes løse senger som kan bæres inn i koia ved behov.) 

Det er hverken strøm eller innlagt vann på hytta, men det finnes kokemuligheter i form av en liten gasskomfyr. Vann til drikke og matlaging må medbringes. 

IMG_7708.JPG
Foto: Thor-Arne Vestli

Koia ligger om lag 300 m fra sommerbilveg. Vinterstid vil det være innpå 45 minutter på ski hvis vegen ikke er brøytet. (det har vært brøytet om vinteren de siste tre årene) Koia egner seg ypperlig som utgangspunkt for jakt og fiske i et området uten det helt store jakttrykket, og det felles hvert år bra med orrfugl, storfugl, hare og rådyr i terrenget. Terrenget er stort sett lettgått, og har de siste årene huset greit med vilt. 

Terrenget ligger utenfor ulvesonen, men streifulv har forekommet også i dette terrenget i de senere år.


Hytteregler/Bestilling:

For å kunne leie denne koia må du være medlem i Rælingen Jeger-og Fiskerforening - Meld deg inn her :)

Les mer og bestill overnatting her

Det kan jakte inntil fire stykker samtidig, men de som da i tillegg skal være med må da registrere seg her: RASA og kjøpe gjestekort der. (og følge retningslinjene som står der inne) Det er KUN for terrenget i Romedal det kan kjøpes kort, og da som gjestejeger.


Prisen pr kort/døgn for medlemmer av RJFF er kr.350,- (Dette er da betaling for både koie og jaktkort pr.person.) 

Kjøreanvisninger finner du her: (google maps)

 

Dogtech One Aaron_001_GUL (Medium).jpg
Foto: Dogtech, Norma

Skal du på tur eller på jakt i forvaltningsområde for ulv? Rælingen JFF har gått til innkjøp av ulvevester, hundepeilere/GPS og jaktradioer som medlemmer av RJFF kan låne gratis.

​Trenger du låne utstyr, ta kontakt med materialforvalter Kai Halvorsen. Gjerne i god tid før du skal ut og benytte deg av tilbudet.


Du kan i dag låne følgende utstyr til din hund, når du skal på jakt:

- 14 stk DogTech hundevester​  (Størrelse fra XS til XXL)

Vest.jpg
Foto: BK Kjelsrud

 - 5 stk Garmin Alpha 50 håndholdt enhet

 - 4 stk Garmin Alpha 50/T5 håndholdt enhet + hundehalsbånd.
 

Garminpakke.jpg
Foto: BK Kjelsrud

Hvordan kan jeg låne dette?

For å kunne låne dette utstyret til din hund må du være medlem i RJFF. Ta kontakt med Kai Halvorsen på mobil: 415 68 288. Så blir dere enig om tidspunkt for henting av utstyret. 

Hvor lenge kan jeg låne utstyret? 

Du kan beholde utstyret så lenge du er på jakt. Utstyret skal leveres tilbake så fort jaktturen er over. Dette må du gjøre for at andre medlemmer også skal kunne få låne utstyret. 

Lånt utstyr som ikke leveres tilbake vil faktureres i henhold til veiledende pris.

Skitt jakt!!

Rødrev
Foto: Wikipedia

Rælingen JFF har satt opp brakker for å drive gluggejakt på rev ved åteplasser på to steder: Ved Fjerdingby gård og ved Uller. I brakkene kan du sitte komfortabelt mens du venter på at Mikkel skal dukke opp.

​​​For å jakte rev fra en av RJFF’s revebrakker må du være medlem, og ha løst jaktkort for rev. Jaktkortet koster kr. 100,- og kan kjøpes i vår vippsbutikk. Søk opp Rælingen JFF i Vipps, kortet ligger under "Jaktutvalget".   

Hvis du aldri har prøvd denne jaktformen, kan den anbefales på det varmeste! Ei lys måneskinnsnatt i glugga, med rev som lusker rundt åtet er utrolig spennende!

HER KAN DU RESERVERE REVEBU

Vi har to buer, plassering ser du her:

Fjerdingby:

Uller gård:

Bever som svømmer
Bever i vannet

Beverjakt i Rælingen disponeres KUN for betalende medlemmer av RJFF.

Det kan jaktes bever i alle vann som RJFF disponerer jakta i, men Jakt skal IKKE foregå på Myrdammen og Lintjern da dette er utenfor RJFFs terreng.

Det kan KUN skytes en bever pr.koloni, og jegere må selv følge med på fellingsrapportene som fortløpende blir lagt ut her og på FB.

Jegere som feller bever MÅ rapportere inn fangst umiddelbart til Lars Mathisen på tlf. 900 30 593 får du ikke svar, send SMS :)

Informasjon om skutt bever og dermed ferdigjaktede vann vil bli publisert her og på vår Facebook-side fortløpende. Det er jegers ansvar å holde seg oppdatert på kolonier hvor det fortsatt er jakt. Bli medlem her :)

Kvittering for jaktrett må fremvises ved kontroll, og kvittering for fellingsavgift sendes på SMS til 900 30 593 for de som feller bever.

RJFF henstiller om kun å skyte ung bever. Vi henstiller til å spare voksen bever. Dette for å unngå at vi skyter tomt i kolonien.

HUSK at det fra 01.04.2024 er nytt jaktår, og at jegeravgiften for 2024/2025 også må være betalt.

​Spørsmål om ledige kvoter kan også stilles til Lars Mathisen på tlf 900 30 593 :) 

Resultatet av at beveren har fått fritt spillerom
Her har beveren vært på ferde

 Jaktrett kjøper du i Vippsbutikken til RJFF-Jaktutvalget (668019) og koster kroner 50,-. Fellingsavgiften for felt bever er kroner 350,-. og betales også via Vipps (668020).
 

Spørsmål om ledige kvoter kan også stilles til Lars Mathisen på tlf. 900 30 593 :

Terreng hvor du kan jakte:

RJFF-Småvilt-og-Rådyr_2021 (Large).jpg
 

Kvittering fra Vipps må fremvises ved kontroll.

Fellingsavgift for bever må betales av de som feller bever.
Betales også via ​Vipps:  RJFF - Jaktutvalget (668020)​

Pris for felling av bever er kr. 350,-

Her kan du se kartutsnitt som viser våre terreng. Det er viktig at du som jeger setter deg godt inn i hvor grensene for jakt går før jaktturen.

RÅDYR

RJFF-Rådyr (Large).jpg

Last ned utskriftsversjon her  (OBS: Filen er ganske stor så det kan ta litt tid før du ser at den blir lastet ned)

SMÅVILT

Kart over jaktområder.

Last ned utskriftsversjon her (OBS: Filen er ganske stor så det kan ta litt tid før du ser at den blir lastet ned)