MENY hamburgermeny Close-menu button
Påske

Aktivitetstips til påsken

Lurer du på hva du skal finne på i påskeferien? Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Publisert 07. april 2022 kl. 06.00

Dra på fisketur

Er det lenge siden du har svingt fiskestanga, så er det kanskje nettopp det du skal gjøre nå. ​​Å fiske i sjøen er gratis, i ferskvann må du ha fiskekort. Er du under 16 år har du rett til å fiske gratis med stang og snøre mellom 1. januar og 20. august. 

Sei og makrell kan du fiske fritt i sjøen, mens andre fiskearter har regler om minstemål. Husk også at torsken er fredet fra svenskegrensa til Aust-Agder hele året. I definerte gyteområder for torsk er det fiskeforbud mot all saltvannsfisk i perioden 1. januar - 30. april. Du kan allikevel fiske sjøørret, da den ikke omfattes av forbudet. Noen områder er sjøørreten fredet, så sjekk først om det er lov der du bor. Regler for fritidsfiske i sjøen finner du hos Fiskeridirektoratet.​ 

Har du tilgang til et islagt vann så er isfiske også en aktivitet som passer for alle. Husk å sjekke om isen er sikker før du begir deg utpå.

Dra på tur

La turen bli så kort eller lang som du føler deg komfortabel med. Man trenger ikke gå langt for at turen skal bli vellykket. Har man barn er det viktig med nok mat, klær og litt ekstra godt som gjør friluftslivet attraktivt. Ha med spikkekniv, undersøk små kryp på bakken, gå på skattejakt, lag hinderløype i naturen, hør på fuglelivet eller gå på sporjakt om det fortsatt er snø der du er. 

Gjør noe ekstra ut av turmaten

Maten du spiser på tur smaker som regel alltid ekstra godt. Lag et bål eller ta med deg primusen, og du kan kan lage de deiligste retter i naturen. NJFF har mange oppskrifter som passer å ha med seg på små og store turer o​g du får også tips til hvordan det kan gjøres enklest mulig.

God påske og god tur!

Slik fyrer du bål om vinteren