Vil du være med i kampen mot spøkelsesfiske og marin forsøpling? Da bør du ta nettkurset «Skitt fiske»!

Bli en ansvarlig fritidsfisker

Vil du være med i kampen mot spøkelsesfiske og marin forsøpling? Da bør du ta nettkurset «Skitt fiske».

Publisert: 26. juli 2023 kl. 08.07

Sist oppdatert: 27. juli 2023 kl. 11.33

Fiskeridirektoratet har jobbet med forebygging og opprydning av forsøpling i form av tapte fiskeredskap i mange år. Nå har de utviklet et lynkurs for deg som er fritidsfisker i sjøen, og som vil fiske med ruse, garn, line eller teine. 

Øyvind Fjeldseth, rådgiver på fisk i NJFF, oppfordrer alle fritidsfiskere om å sette seg inn i regelverket og bidra til å forminske antall spøkelsesredskaper i sjøen.

- Regelverket er utviklet for å bevare livet i havet, slik at fremtidige generasjoner også kan få de samme mulighetene som vi har i dag. Vi skal ta vare på naturen og mulighetene til å høste av de ressursene havet har å by på. Da må vi som fritidsfiskere ta vår del av ansvaret for en forsvarlig forvaltning.

Spøkelsesnett.JPG

Sett av noen minutter

«Skitt fiske» er et nettkurs for fritidsfiske med faststående redskap. Gjennom kurset kan du lære om regelverket knyttet til fiske med ruse, garn, line og teinefiske etter krabbe, hummer og sjøkreps. I tillegg vil du lære hva du som fritidsfisker kan gjøre for å unngå marin forsøpling.

Du kan gjennomføre kurset på 7-15 minutter på mobil, nettbrett eller datamaskin.

TA KURSET HER
 

Krabbebord.jpg

Dine rettigheter og ditt ansvar som fritidsfisker

Alle som bor i Norge og norske statsborgere har rett til å høste mat av havet.

Du kan fiske med stang, håndsnøre, teine, ruse, garn, line og sniksnøre.

Du har et ansvar når du driver fritidsfiske. Derfor må du kjenne til reglene om redskap du bruker, fangsten du får og området du befinner deg i.