MENY hamburgermeny Close-menu button

Fisketips for barn

En fireåring klarer å håndtere fiskestanga selv med litt god veiledning. Vi gir deg fisketips som viser deg hvordan du lykkes med barnets første fisketur.

Publisert 18. juli 2022 kl. 06.00

Første bud er å gjøre fisketuren til en positiv opplevelse på barnets premisser. Glem laks og dypt havfiske, nå er det fiske på grunna som gjelder. Det som er viktig er at barnet forstår hva det er med på, og at det gis muligheter for suksess i form av fangst. Størrelsen på fisken er ikke avgjørende. 

Fisketips for s​​må barn på tur:

  • Gi barnet en kort fiskestang som du ikke er redd for. Vi anbefaler åpen haspelstang. Barnet klarer å håndtere denne med litt veiledning. 
  • Oppsøk et vann eller en brygge der det finnes mange små fisk, da øker sjansen for en vellykket tur.
  • Bruk tynt snøre og små kroker.
  • Fisk med agn. Bruk mark i ferskvann, og gjerne reker i sjøen.
  • Fisk med dupp i ferskvann. Det visualiserer fisket fint når duppen begynner å røre på seg. Da forstår minsten hva som skjer.  Dessuten​ kan barnet legge fra seg fiskestanga når noe annet fanger interessen, uten at kroken setter seg fast. Duppen og kroken fisker videre uansett.
  • Fisk gjerne med bunnmeite i sjøen. Et lite søkke og krok med agn, så er det bare å hive ut og la det ligge på bunnen til fisken tar.
  • Ta vare på fangsten. Alt kan spises. Pakk inn fangsten med smør og salt, tang og skjell i aluminiumsfolie, og legg på bål eller grill. Spis med fingrene og nyt sommeren. ​​​

Fiskesommer

NJFFs Fiskesommer er gratis arrangementer hvor barn får fiskeopplæring fra instruktører som lærer bo​rt sine beste fisketips. Siden 2004 har over 100.000 barn fått fiskeopplæring ved vannkanten fra kyndige instruktører i lokalforeningene!​ 


 

Finn et Fiskesommer-arrangement nær deg

Tilpass søket for aktivitet og kurs

Snarveier
Velg tidspunkt