Jakt for (absolutt) alle

I Søgne rett syd for Kristiansand tar de virkelig NJFFs visjon om jakt- og fiskeglede til alle på alvor.

Publisert: 30. april 2023 kl. 11.00

Sist oppdatert: 02. mai 2023 kl. 07.38

Noen få mil sydvest for Kristiansand finner du Søgne. Her holder Søgne JFF til, og de har satt seg fore å være en foregangsforening når det kommer til inkludering. Gjennom et eget utvalg som de kaller "Jakt for alle", jobber de aktivt for tilrettelegging av aktiviteter for folk med rullestol som fremkomstmiddel. 

På kort tid har de bygget opp et miljø, og har medlemmer i rullestol fra hele Agderregionen. De har fått til mye som bidrar til at også denne gruppen finner seg til rette i foreningen. Blant annet har de gjort endringer i klubbhuset for å tilrettelegge for adkomst og toalett for rullestolbrukerne. Det er ikke store grepene som skal til, men husk at det som oppleves som en liten terskel for oss som er gående, kan være et uoverkommelig hinder for den som sitter i rullestol. 

Skytebenk for rullestolbrukere.jpg
Skytebenker tilrettelegger for god skyting fra rullestol

Også på skytebanen har de iverksatt noen tiltak for å gjøre tilgangen til skyting enklere. Ved bruk av lemmer på standplass kan rullestolbrukerne enkelt legge an rifla fra sittende stilling. Lemmene lar seg regulere i høyden, og de er enkle å stue vekk etter bruk. 

søgne.jpg

Søgne JFF har også arrangert flere jaktturer både lokalt og til Danmark, og gjort en del innkjøp av utstyr som gruppen kan benytte. Et tilskudd fra Gjensidigestiftelsen har bidratt godt til gjennomføringen av "Jakt for alle"-satsingen.