MENY hamburgermeny Close-menu button

Jakt- og fiskedagene nærmer seg

Endelig kan vi ønske velkommen til De nordiske jakt- og fiskedagene som i år arrangeres for 58. gang. 11.-14. august braker det løs på Norsk skogmuseum på Elverum. NJFF er selvsagt til stede, så ta en tur innom standen vår for en hyggelig jakt- og fiskeprat.

Publisert 08. august 2022 kl. 07.00

Gjennom årene har arrangementet blitt Norges viktigste møtested for friluftsfolk, jegere og fiskere med over 30.000 besøkende årlig. Noen vil prøve nye aktiviteter, andre deltar på et av de mange populærforedragene eller tar en matbit tilberedt på ulikt vis. Jakt- og Fiskedagene er også en salgsmesse med over 250 dyktige forhandlere med attraktive tilbud, gode tips og spennende varer.

Våpentilpasning 

Stein Erik Bredvold startet opp i farens snekkerverksted som 14-åring. De laget kjøkkeninnredninger, og mye annet. Han har holdt på med våpenskjefter siden 1962, og er nå den skjeftemakeren i Norge som norske skiskyttere ikke kan være foruten. Bredvold skjefter har stor pågang, men vil være til stede på Jakt- og Fisketorget under De Nordiske Jakt -og Fiskedagene, og kan hjelpe deg med tilpasning av ditt våpen.

Prestøya

Løiten JFF finner du ute på Prestøya ved fiskedammen. Her kan barn prøve å fiske. Museet har satt ut fisk så mulighetene for fast fisk er til stede.

Nordens største jakthundutstilling finner sted lørdag. Søndag er det valpeshow.

Jakt- og Fisketorget

Det blir hyggelig prat rundt kaffebålet. På jakt- og fisketorget finner du blant annet NJFF sentralt, NJFF-butikken, regionlaget i Hedmark, Sportsman Pride og Eika Forsikring.

Skyteferdighetene kan du teste hos Stange JFF og Vang JFF. Det blir i tillegg flere fiskerelaterte aktiviteter for barn i tillegg til natursti. NJFF-butikken har flere gode tilbud.

NJFF satser på familien

Er du allerede medlem får du nå anledning til å melde inn resten av familien uten merkostnad. Familiemedlemskap gjelder for to voksne og et ubestemt antall barn under 26 år i samme husstand. Alle må være medlem i samme lokalforening.

Tilbudet gjelder under messedagene 11. – 14. august.

NJFFs medlemsfordeler

Gevirbedømming

Som tidligere år er det mulig å få bedømt gevir fra fjorårets jakt. Våre gevirdommere står klar til å ta imot gevir som bedømmes mens du tar deg en tur rundt på messeområdet. I tillegg til de tradisjonelle hjorteviltene tilbyr vi nå også bedømming av utenlandske arter.

Fra jakten 2022 er vi tilbake til CIC standarden for all bedømming av gevir. Det betyr at vi nå kan sammenligne norske rådyr med alle andre lands rådyr, og vise at vi har veldig fine rådyr i Norge. Endringen går på å vektlegge volumet til geviret i større grad enn den rene vekten, det gjør at bukker med tungskalle får lite betalt for dette. Dette vil føre til at de fleste bukker får litt mindre poeng, men for de med grove gevir er det mulig å få litt mere poeng. Kanskje kan det føre til at noen velger å spare bukken sin ett år for å være sikker på å få gull, noe som vil være positivt for forvaltningen

Raadyrgevir.jpg

Det er også endringer på villrein der det tas vekk det at vi ganger antall tagger med 2,5.

Våre gevirdommere møter du på jakt- og fisketorget. Velkommen til en uformell prat om gevir.

Vill mat med NJFF

NJFFs matsatsing startet i mars 2020, og har siden da vist seg å være et etterlengtet innhold for både medlemmer og andre mat- og friluftsinteresserte.

I dag finner du over 200 oppskrifter som spenner fra de helt tradisjonelle rettene som elgstek og stekt makrell til retter fra andre verdenskanter som dumplings og ceviche.

Anine-Gutubakken-Byles.-Foto-Jo-Straube-NJ-08837- Foto_Jo_Straube.JPG
Anine Gutubakken Byles. Foto: Jo Straube

­– Det er veldig gøy å se at vi er på rett spor - og vel så det. Til syvende og sist er målet at alle som søker oppskrifter på vilt og fisk, ikke skal være i tvil om hvor de finner det. De skal gå rett til våre matsider på njff.no, sier prosjektleder for mat, Anine Gutubakken Byles, og legger til at det skal bygges videre på oppskriftsbasen samtidig som oppskriftsidene utvikles slik at de blir mer brukervennlig på både nett og mobil.

Turmat og ville vekster

I tillegg til oppskrifter på vilt og fisk, har NJFFs matsider forslag til tilbehør, mattips og oppskrifter på både turmat og andre naturressurser som sopp, bær og ville vekster.

Det er tydelig at mange er ute etter inspirasjon til hva de kan lage av de fantastiske naturresursene vi har i Norge.

Anine møter du på jakt- og fisketorget lørdag og søndag.

Dressur av jakthunder, fra valp til god jaktkamerat

Dette er boken som gir deg best mulig forutsetning for å få den jakthunden og familiehunden du ønsker deg.

Å få en godt dressert og harmonisk jakthund er krevende, men ikke så krevende som mange tror. Denne boken følger en naturlig kronologi, fra forberedelser til valg av valp, den første tiden i det nye hjemmet, og deretter innlæring, dressering og håndtering i hverdagen.

Skal du lære opp en hund, må du ha forståelse for hvordan den lærer, kommuniserer og utvikler seg – og når du bør gjøre hva.

Jakthundboka.jpg

For mange jegere er jakthunden en god og trofast jaktkamerat. Boka gir deg gode råd og tips om hvordan du, gjennom tålmodig og målrettet arbeid med hunden, kan få en god jakthund. Du får det teoretiske grunnlaget og tips om trening og øvelser du kan gjøre. Det har vært viktig for NJFF å lage en bok som kan brukes både av de som anskaffer sin første jakthund og de som har mer erfaring. Boken er også pensum i NJFFs jakthundkurs.

Boka selges for kr. 199,- hos Norges Jeger- og Fiskerforbund på jakt- og fisketorget.

Mer informasjon om arrangementet på sidene til Norsk Skogmuseum