NJFF på Arendalsuka

NJFF deltar på Norges største «politikktreff».

Publisert: 10. august 2022 kl. 09.56

Sist oppdatert: 10. august 2022 kl. 10.47

Arendalsuka har fått ry på seg som Norges største møteplass for politiske partier, organisasjoner, næringsliv og media. Det er omtrent tusen arrangement og flere hundre stands som fyller Arendal en uke i august hvert år.

Hvor omfattende skal vern av natur være?

På Arendalsuka i år skal NJFF sette fokus på vern av naturområder. «Alle» er for vern av natur, men hvilken grad av vern, hva som skal vernes og – ikke minst – hva et vern skal innebære varierer ut fra hvem du snakker med.

Vi har invitert Arbeiderpartiet, Venstre og Miljøpartiet de Grønne til samtale om det fremdeles vil være plass til den norske høstingstradisjonen i fremtidens naturvern. Vi har kalt arrangementet Blir naturen kun en kulisse? - Arendalsuka. Du kan følge samtalen direkte på vår Facebookside onsdag 17. august klokka 09.

Båtliv med NJFF

Dersom været tillater det, skal vi ta med et knippe politikere på sjøen for å fiske og prate om ulike temaer som er viktige for oss, i hyggelige og uformelle omgivelser. Dette er i samarbeid med NJFFs regionlag og lokalforeninger i Aust-Agder.

I år holder dessuten NJFF til på en båt midt i Arendal sentrum (Pollen), hvor vi både skal bo og ha som møteplass. Der kan folk komme om bord og slå av en prat mellom slagene, og der har vi avtalt møter med både lokalforeninger og samarbeidspartnere.

Ikke bare egne arrangement

Vel så viktig som å arrangere egne debatter, er det å være til stede på andres. NJFFs fiskekonsulent Øyvind Fjeldseth skal delta på Et effektivt prosjekt for å redde Oslofjorden? - Arendalsuka, arrangert av Fiskeridirektoratet.

Berlevåg Jeger- og Fiskerforening er med i et testprosjekt om en ny type felle for pukkellaks. De skal fortelle om erfaringene så langt på arrangementet Slik stopper vi pukkellaksen - Arendalsuka.

Generalsekretær Eldar Berli skal representere NJFF på en sammenkomst for frivilligheten i Norge, hvor også kulturminister Annette Trettebergstuen deltar.

Arendalsuka er ingen hvileplass for de av oss som er over gjennomsnittet samfunnsinteressert! Det er ingen problem å fylle dagene fra morgen til kveld med et vell av debatter, sammenkomster og fremleggelser som er aktuelle for oss. Her kan du se alt som skal foregå: Program - Arendalsuka. Flere av disse streames og kan dermed følges live fra andre steder i Norge.

 

Om Arendalsuka:
Arendalsuka går av stabelen i uke 33 hvert år. Arendalsuka er en arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møtes for debatt og utveksling av kunnskap. Alle arrangement er åpne og gratis for publikum, og det er ikke lov å drive markedssalg, medlemsverving eller andre aktiviteter for økonomisk gevinst. Her er det kun fag, politikk og meningsutveksling som er fokus.