MENY hamburgermeny Close-menu button

Revejakt og kråkejakt

15. juli startet jakta på rødrev og kråke, som begge kjennetegnes av at de finnes stort sett over alt i vårt lange land, og at de derfor er et lett tilgjengelig jaktbytte. Vi gir deg noen gode lokkejakttips på veien.

​​Både rev og kråke er arter som man kan lokke til seg med lokkefløyter. Det finnes mange ulike fløyter, så her får man prøve seg fram.

Lokkejakt på rev

Tor Ola Dehli, som driver Storfangst.no og som er mannen bak lokkelydene i NJFF-appen, gir deg noen gode råd om lokkejakt​ på rev både sommer og vinter. ​

Lokkejakt på kråke

Også for kråke er den mest effektive måten å jakte på å bedrive lokkejakt. Jegeren sitter godt i skjul, gjerne med en plasthubro i nærheten. Så lokker man kråkene til seg med fløyter som imiterer kråkelyder.  Du kan se hvordan Tor Ola Dehli lokker kråke med fløyte i dette klippet.

NJFF-appen har lokkelydene

NJFF-appen har vært en kjempesuksess etter at den ble lansert i 2011: Så langt er den lastet ned av godt over 100.000 smarttelefonbrukere!  I NJFF-appen har vi lagt inn en rekke fløytelyder for lokking. Da kan du høre hvordan det skal høre ut når du selv skal teste lokkejakt. Med andre ord et ypperlig utgangspunkt for trening før selve jakta. 

For jegeren er det mange forøvrig også en del andre godsaker i appen:

  • Jakttidskalenderen.
  • Gevir-sider, med oversikt over NJFFs gevirdommere, rekordliste og gevirveileder.
  • NJFFs skytebaneguide, med kartfesting og veianvisning til alle NJFF-banner.
  • Lokke-appen, med et utall lokkelyder for 13 viltarter. Lokkeskolen som tidligere var en del av appen, er nå lagt fritt tilgjengelig på Youtube​.

​​Her kan du laste ned NJFF-appen i App Store for iPhone og på Google Play for Android-telefoner.