Sjekk om du har krav på 4000 kroner

Eier du en halvautomatisk rifle må du sjekke om den ble forbudt etter ny lov. Om så er har du krav på 4.000 kroner i destruksjonspant.

Publisert: 24. april 2024 kl. 12.09

Sist oppdatert: 24. april 2024 kl. 10.50

Eier du en halvautomatisk rifle må du sjekke om den ble forbudt etter ny lov som trådte i kraft 1. juni 2021. Du kan være pliktig til å innlevere våpenet til politiet mot destruksjonspant. Dette skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

Du må raske på!

Vidar Nilsen Rådgiver våpen.png

- Du kan ha rett til å beholde våpenet, selv om det er ulovlig å skaffe seg våpenet etter ny lov. Eier du et halvautomat jaktvåpen er det greit å sjekke hvilken listeføring det har, sier Vidar Nilsen, fagrådgiver på våpen i NJFF. 

- Dersom du har et våpen som står oppført på A-lista, så skal du levere dette til politiet. Skjer det før 31. mai har du krav på destruksjonspant på kr 4.000,-. Om du venter til etter det, så vil du få en melding fra politiet om å levere inn våpenet, men da følger det ingen destruksjonspant med. Her gjelder det med andre ord å raske på, sier Nilsen. 

Her finner du listene med oversikt over de ulike våpentypene:

Liste A - Ulovlige våpen som må leveres inn til politiet

Liste B - Våpen som er ulovlig å skaffe seg

Liste C - Halvautomatiske rifler tillatt ervervet til jakt

For å levere inn våpen kontakter du politiet på telefon 02800 (mandag og torsdag mellom 10:00 – 13:00) eller se politiet.no for å finne ditt politidistrikt: https://www.politiet.no/kontakt-politiet/finn-ditt-narmeste-politi/