MENY hamburgermeny Close-menu button

Snart får du ettersøksavtalen på Min jegerside

Miljødirektoratet fortsetter arbeidet med å digitalisere jegeren, slik at stadig mer av nødvendig dokumentasjon ligger samlet på ett sted.

Publisert 12. september 2022 kl. 07.53

For å gjøre det enklere for jegerne, jobber Miljødirektoratet med å digitalisere dokumentasjonen du må ha med deg under jakt, felling og fangst. Målet er at alt skal finnes lett tilgjengelig på "Min jegerside" og i appen "Min jegerdokumentasjon".

I løpet av høsten vil det bli mulig å inngå avtale om tilgang på godkjent ettersøkshund elektronisk. Det betyr at jeger og fører i godkjent ettersøksekvipasje kan signere en avtale digitalt hos Jegerregisteret, og at du som jeger kan finne den nødvendige dokumentasjonen samlet på ett sted. 

Mer informasjon om dette kommer når løsningen er tilgjengelig.

Første trinn iverksettes nå

Over 9 000 jegere kan nå finne oversikt over egne ettersøkshunder på Min jegerside.  Hvis du har egen ettersøkshund, vil det stå "Egen ettersøkshund" både på det digitale jegeravgiftskortet på Min jegerside og i appen Min jegerdokumentasjon.

Ved å lese av QR-koden på jegeravgiftskortet eller kontrollere jegeravgiftskortet på jegerregisteret.no, vil man få opp detaljer om ettersøkshunden. Dette gjør det enkelt for deg som jeger å dokumentere egen ettersøkshund under kontroll.

Du finner oversikt over dine egne ettersøkshunder på Min jegerside.

Sjekk at opplysningene stemmer

Opplysninger om egen ettersøkshund kommer fra Ettersøkshundregisteret hos Norsk Kennel Klub (NKK). Dersom du oppdager feil eller mangler, eller du ikke får opp din ettersøkshund, ber Miljødirektoratet deg ta direkte kontakt med NKK for å sjekke om alle opplysninger om ettersøkshundekvipasjen stemmer.

Se hva som er registrert i Ettersøkshundregisteret.