Marius Sørensen, Norgesmester nordisk jaktskyting 2022

Sørensen til topps i NM Nordisk jaktskyting!

Marius Sørensen fra Tvedestrand JFF innkasserte en velfortjent Norgesmestertittel under NM i Nordisk jaktskyting, som gikk av stabelen i Hemnes 21.-22.mai.

Publisert: 24. mai 2022 kl. 12.31

Sist oppdatert: 24. mai 2022 kl. 12.46

For å nå helt til topps i Nordisk jaktskyting kreves habil skyting i alle enkeltdisiplinene, som er trap og sporting med hagle, og rådyr og løpende elg med rifle. Marius Sørensen fra Tvedestrand JFF klinket til med et totalresultat på 380 poeng (av 400 mulige) - en poengsum som skulle vise seg å være umulig å slå. Nærmest kom Sindre Skoglund fra Kroken JFF, med 378 poeng, og Knut Magne Bjørnstad fra Rakkestad og Degernes JFF med 269 poeng.

Blant damene var det Tonje Fuglås Kvendbø fra Surnadal JFF som klatret til topps på resultatlista. Tittelen beste veteran gikk til Geir Ståle Vie fra Førde JFL, og blant juniorene var det Jon Martin Christensen fra Gjerstad JFF som klatret til topps på lista.

Årets mesterskap ble arrangert av den drevne arrangørforeningen Hemnes JFF, og foreningen leverte som vanlig et godt gjennomført mesterskap. Stevneleder Silje Fjeldskogen roser medlemmene som har gjort en kjempeinnsats knyttet til gjennomføringen av mesterskapet, og legger til at de gjerne skulle sett at enda flere skyttere fikk øynene opp for Nordisk jaktskyting.

De to siste årene har vært preget av restriksjoner og få stevner, og blant de tilstedeværende på NM virker det å være unison oppslutning om forbundets målsetning om at det nå er tid for å «ta aktivitetene tilbake», og oppfordringen fra både skyttere og arrangør er klar - meld dere på stevner, arranger aktiviteter lokalt, og introduser Nordisk jaktskyting (og jaktskyting generelt) for nye skyttere!

Resultater NM Nordisk Jaktskyting 2022

Norgesmesterskapet
Gull: Marius Sørensen, Tvedestrand JFF, 380p
Sølv: Sindre Skoglund, Kroken JFF, 378p
Bronse: Knut Magne Bjørnstad, Rakkestad og Degernes JFF, 369p

Vinnere Nordisk Jaktskyting 2022

Beste Junior
Gull: Jon Martin Christensen, Gjerstad JFF, 329p
Sølv: Fredrik Soot Tessem, Hemnes JFF, 241p

Juniorer

Beste Dame
Gull: Tonje Fuglås Kvendbø, Surnadal JFF, 347p
Sølv: Lene Storbæk, Trysil JFF, 330p
Bronse: Tove G. Aanonsen, Førde JFL, 286p

Beste damer

Beste Veteran
Gull: Geir Ståle Vie, Surnadal JFF, 336p
Sølv: Ole Johan Kvendbø, Surnadal JFF, 316p
Bronse: Willy Henriksen, Trøgstad JFF, 315p

Beste veteran

Lagskyting
Gull: Rakkestad og Degernes JFF, 1086p
Sølv: Tvedestrand JFF, 1070p
Bronse: Hemnes JFF, 1052p

Lagskyting

Resultatlister finnes på Hemnes JFF Facebook-side.