MENY hamburgermeny Close-menu button

Tidlig jaktstart på Hardangervidda

Allerede 15. august starter villreinjakta i Hardangervidda villreinområde sør for riksveg 7. NJFF støtter opp om tidligjakta som et virkemiddel i kampen mot skrantesjuke.

Publisert 10. august 2022 kl. 09.21

Det tilrettelegges for en god jakt på Hardangervidda i 2022. Målet er å bekjempe, og om mulig utrydde klassisk skrantesjuke, og jakta er et viktig bidrag for å redusere antall dyr som kan bli smittet. Det er et mål å felle så mange voksne bukker som mulig i jakta.

Du finner en god oversikt på Hjorteviltportalen

Tidlig jaktstart og støtte til utfrakt av dyr

I 2022 er jakttiden 15. august til 30. september i Hardangervidda villreinområde sør for riksveg 7. Villreinnemnda kan utvide jakttiden med inntil én uke i oktober dersom ikke fellingen er god nok mot slutten av september, dette vil det komme informasjon om under jakta. Sjekk med jaktrettshaver hva som er jakttiden der du jakter.

I tillegg kan jegere søke om tilskudd til utfrakt av slakt med helikopter eller sjøfly. 
Les mer om det her.

Støtter tiltakene

- NJFF støtter opp om at jakta skal være førstevalget ved regulering av stammen på Hardangervidda, sier Siri Parmann, fagsjef i NJFF. 
- Utvidet jakttid og andre tiltak som kan stimulere jakta kan være viktige virkemidler for et riktig uttak av rein på Hardangervidda i den vanskelige situasjonen vi har med skrantesyke.