MENY hamburgermeny Close-menu button

Jaktskyttere, flere stevner og treningskvelder på Solem i 2022, samt jegerprøvekurs.

På Solem blir det hele 7 skytestevner i perioden april – juni. Treningssamlinger blir det som vanlig både for hagleskyttere og rifleskytter.

Publisert 03. januar 2022 kl. 16.03

På Solem blir det hele 7 skytestevner i perioden april – juni. Treningssamlinger blir det som vanlig både for hagleskyttere og rifleskytter. 

For rifleskyttere blir det Storfjellkarusellen (jaktfeltskyting på dyrefigurer) og Storfjellstuten (Løpende elg) som er et samarbeid mellom Drangedal JFF, Kroken JFF og Sannidal JFF i Telemark og Gjerstad JFF i Agder.

Totalt i karusellen er det 8 stevner fordelt på 2 stevner hos hver forening. Det beste resultatet fra hver forening blir tellende på sammenlagtlista

Normalt skytes det 5 skudd pr standplass på 6 forskjellige standplasser, til sammen 30 skudd. Det skytes i forskjellige stillinger, sittende, liggende og stående uten støtte. Storviltjegrne får godkjent deltagelse på et av stevnene som treningsskudd før storviltprøven

På Solem blir det da for rifleskyttere: 

  • Jaktfeltstevner 3. april og vi får tilbake slikt stevne igjen 1. mai.

  • Elgskyting blir det 28. april og 5. mai.

Se terminlista for de andre stevnene hvor de øvrige foreningene i karusellen.

For hagleskytterne blir det:

  • Leirdueskyting 15. mai

  • Jegertrap 11. juni.
     

Fylkesmesterskap Nordisk Jaktskyting blir det 28. mai.

Her må en beherske alle typer jaktskyting både med hagle og rifle og det skytes slik: Jegertrap, leirduesti, løpende elg og stillestående rådyr. 
 

Storviltprøvene på onsdager starter 1. juni. 

Det vil seinere bli annonsert nytt Jegerprøvekurs for ungdom og nye jegere. Interesserte kan ta kontakt med Jo Åsmund Sandåker, SMS / tlf 90179690.

Våre introjakter og opplæringsjakter fortsetter også høsten 2022.

I linken finner dere NJFF sin landsplan (https://www.njff.no/jaktskyting/terminlister-for-skytekonkurranser)
 

Alle Gjerstad JFF sine 2022 planer kan en lese i aktivitetskalenderen https://www.njff.no/aust-agder/gjerstad om på nettsiden "Om oss".

Se ellers hele terminlisten for NJFF Aust-Agder i skyting for 2022: Klikk her for å åpne vedlegg.

 

Alle planer både sentralt og lokalt kan bli endret pga koronareglene. Foreløpig hindrer ikke koronareglen gjennomføring av planlagte 2022 aktiviteter.

Følg med på arrangørenes nettside.

 

Styret i Gjerstad JFF ønsker alle et godt nyttår!