Fiske

Sportsfiske har lange tradisjoner i Norge. I all tid har nordmenn kombinert glede og nytte ved å bringe med seg fangsten hjem.

Medlemmer Gjerstad Jeger- og fiskerforening med betalt årskontingent har fiske inkludert  i medlemskapet i Statskog Gjerstad og Nissedal. Unntak er vann langs skogsbilvegen inn ved Felle landhandel. Tilsvarende gjelder for medlemmer i Gjerstad JFF på Åsbø, Haugen/Lløyte og Vestøl i øvrebygda slik:

  • Hekkentjenn - Kleivasstjenna - Oterstjenn -  Fjæringstjenna
  • Kleivvann - Mjåvann
  • Steinsvann - Tegårsvann - Holmvann

Garnfiske med eiermerket fiskegarn maskevidde 22 omfar (inntil 29 mm) er tillatt i alle vann i Statskog samt i Tegårsvann på Vestølheia, Kleivvann og Mjåvann.

Fiske med oter er tillatt der forholdene ligger til rette for slik fiske.

Andre kan kjøpe fiskekort på www.inatur.no hos Statskog. Andre som ønsker å fiske i foreningens private vann i øvrebygda må kjøpe fiskekort på VIPS nr 519490. Gjeldene priser finnes under "Om oss" og "Styrende dokumenter".

Barn under 16 år med ledsager kan fiske fritt uten å kjøpe fiskekort. Friluftsrådet SØR utarbeidet for et par år siden et turkart som kan kjøpes på YX Gjerstad og YX Brokelandsheia.

Statskog har beholdt et av de gamle skoghusværene, Sandtjennhytta ved foten av Havrefjell som er omfattende restaurert for utleie. Hytta ligger like over grensa til Telemark i Nissedal kommune. Hytta leies på www.inatur.no Båt, stang og garnfiske er inkludert i leia.​


Fiskedag / familiedag
På forsommeren arranger Gjerstad JFF  fiskedag for hele familien med grilling. Vi har også normalt en fiskedag for barnehagene. For ungdommen prøver vi å få til en overnattingstur.

Følg med på vår aktivitetskalender.


Utlån av båt på henger og fiskegarn
Vi tilbyr nå også gratis utlån av båt på henger og fiskegarn for de som har kjøpt fiskekort til fiske i våre vann. Nøkkel hentes og bringes vår kontaktperson under, hvor en samtidig får vite hvor båt/fiskegarn kan hentes.​

Kontaktperson for utlån er: 
Geir Emanuelsen, Vestølveien 257 - 4980 Gjerstad, Tlf. 97958530.