MENY hamburgermeny Close-menu button

Jakt

Alle som skal drive ordinær jakt må ha bestått jegerprøve og ha betalt den årlige jegeravgiften til staten.

Jaktmuligheter for alle

Statskog sin eiendom i Gjerstad og Nissedal på 135.553 er tilgjengelig for alle som ønsker å jakte.

Her tilbys det årlige attraktive jaktmuligheter på både storvilt og småvilt. Det er jakttilbud både på elg, hjort, rådyr, hare og skogsfugl samt bever. Følg med på www.inatur.no og søk på Agder og Gjerstad for detaljer og søknad. Husk å ha ditt jegernummer i jegerregisteret klart ved utfylling av søknad om jakt.Elgjakt

Statskog gir prioritet til lokale søkere om elgjakt i Gjerstadskogene på www.inatur.no i utvalgte områder. Erfarne lokale egjegere med hund bistår som instruktører.

​Trenger du å leie hytte kan en søke og Trehyttene, Sandtjennhytta på www.inatur.no vist under fanen Fiske. Rom kan også leies hos Heimat på Brokelandsheia.

Friluftsrådet SØR har nylig utarbeidet nytt flott kart som kan kjøpes på YX Brokelandsheia og Gjerstad.

Grunneierne ivaretar nå storviltjakta via Gjerstad Viltlag. Følg jaktlagene og se årets tildelinger og fellinger på Viltlaget sine nettsider. 

Nyttig info om elgjakt og blant annet Statskog sin elgbørs for felt elg og jaktmuligheter her på Hjortevilt sine nettsider.

INTRO/ opplæringsjakt

Gjerstad JFF samarbeider med erfarne jegere med hund og Statskog. Disse erfarne jegerne er instruktører og tar med unge som ønsker slik opplæring,  ofte etter fullført jegerprøvekurs i vår regi. Detaljer for opplæringsjakt og kontaktperson legges hver høst ut på vår nettside og som aktivitet. Dersom det er plass er andre også velkommen til å bli med på slike jaktturer. Vi tilbyr slik jakt i samarbeid med Statskog på hare, rådyr og fuglejakt og jaktturene er gratis.

NJFF AA, vår Fylkesforeningen har i samarbeid med Statskog tilbud om opplæringsjakt på elg i Gjerstadsogene.

Mer om dette i aktivitetskalenderen.

Appen Jakttider kan også lastes ned på din mobiltelefon.


Storviltprøven

Gjerstad JFF arrangerer i perioden juni til september på Solem skytebane treningskvelder og storviltprøven for storviltjegere. Våre erfarne standplassledere gir god veiledning iht ønsker og behov. Mer om det under fanen Skyting og i aktivitetskalenderen.


Ettersøkshund

Under fanen Hund finner du kontaktpersoner som ved behov kan gi informasjon om ettersøkshund.


Rutiner du plikter å følge ved eventuell skadeskyting.​

Hvor godt kjenner du reglene for ettersøk? Les mer om rutinene du plikter å følge ved eventuell skadeskyting HER.  ​​


Regler om rapportering av påkjørt dyr eller om​ ettersøk av skadet vilt.

Dersom du har kjørt på et dyr må du kontakte politiet på telefon 02800.​ Kommunen har en egen ettersøksring som tar seg av skadet vilt (rådyr, elg, hjort, ulv, gaupe osv) ved påkjørsel. For mer informasjon les HER


Kontaktperson 

Gjerstad JFF: Jostein Vestøl, Tlf. 97050513