Hytter

Tuftehytta, Steinbua i Finnebotn og Spennhytta ligger alle i Ynglesdalen, en stor fjelleiendom, med 22 fine fiskevann, og flotte muligheter for jakt, fiske og friluftsliv. Hele området ligger innenfor Hallingskarvet Nasjonalpark.

Perioder forbeholdt dugnad og medlemmer
Våre tre hytter blir i perioder holdt av for dugnadsarbeide og leie av medlemmer.
Se årets avsatte perioder under «Medlemsinfo».

 

Tuftehytta ved Tuftetjørne

Tuftehytta 2.jpg
Tuftehytta

Tuftehytta ligger på vestsiden av Tuftetjern, ytterst i Ynglesdalen, og bare 15. min gange fra Strandavatn.
Hytta har yttergang, soverom, kjøkken, stue og hems, er godt utstyrt, solcelleanlegg, gasskomfyr, og har 6-8 sengeplasser.  Er godt egnet til helårsbruk.
Ved hytta ligger båt du kan låne til sportsfiske. Garnfiske er forbeholdt medlemmer.​​
Tuftehytta er lettest tilgjengelig med båt over Strandavatn. Båt m/påhengsmotor er inkludert i leie. Nærmere info er nødvendig.
Alternativt kan det leies båskyss ved Storestølen Fjellstugu; tlf. 320 90 400. Husk å bestille skyss gjerne 2 dager i forkant.

Eller du kan gå DNT-slepa fra Raggsteindalen opp Sledaskardet til toppen av lia. Der tar du av i nord-vestlig retning over fjellet, til du kommer til en vardet sti ned til vassdraget og hytta, totalt et par timers gange.

Historien om Ynglesdalen og Tuftehytta

Du kan bestille Tuftehytta her:

 

Steinbua i Finnebotn;

steinbua.jpg
Steinbua

Steinbua er en gammel stølsbu som var ferdigrestaurert i 1990. Bua ligger på sør-øst siden av Finnebotntjørne, innerst i selve Ynglesdalen. Bua har særegen atmosfære, består av et stort rom, er bra utstyrt, har solcelleanlegg, og 3-4 sengeplasser. Er egnet til bruk fra mai til oktober.
Nede ved naustet ligger båt du kan låne til sportsfiske. Garnfiske er forbeholdt medlemmer.​
Steinbua er lettest tilgjengelig ved å følge DNT-slepa opp Sledaskardet fra Raggsteindalen. Ved Syningshovda tar du av sti mot vest og følger denne fram til Finnebotn, ca. 1,5 times gange.
plakat-hjside-Steinbua Finnebotn.doc

Du kan bestille Steinbua her

 

 

Spennhytta ved Ynglesnuten;

Spennhytta-Øhjff-2021  (1).JPG
Spennhytta

Spennhytta er en ombygd anleggsbrakke som ble satt opp i forbindelse med Oslo Energi’s vindmålinger i oppstarten for Holsreguleringen (derav navnet).

Hytta ligger (svært) høyt og fritt, 1300 moh, på nordsiden av østre Skarvåntjern, med flott utsikt over Ynglesvatn og Ynglesdalen. Spennhytta har gang, stue og kjøkken, er bra utstyrt, solcelleanlegg, og har 4 sengeplasser. Er egnet til helårsbruk.

Hytta ligger i et fantastisk turterreng og med mange gode fiskevann i området. Garnfiske er forbeholdt medlemmer.
Dersom du trenger ekstra frisk luft, er det bare en times gange opp til Ynglesnuten, 1572 moh, herfra ser du det meste ...

Adkomst til Spennhytta skjer via Sandbekken nede ved fv 50 i Vierbotn. Herfra er det ca. 1,5 times gange; etter først god (stedvis bratt) sti opp lia, så flatt forbi Såteggtjørnan og inn på DNT-slepa, for så å følge denne 500 m nordover. Så ta av til høyre, inn ​under høyde 1358, og østover bort til hytta.

Du kan bestille Spennhytta her
 

Har du med hund ?
i så fall skal hunden alltid være under kontroll (i hht norsk lov!)
​Det vi i praksis si at hunden skal være i bånd eller line, også når den "bare" skal lufte seg utenfor hytta; dvs; hunden skal aldri være løs!
 

Bestille en av hyttene?
Ta kontakt på linken under for informasjon om priser og bestilling.

Hytter kan bestilles på:
https://www.inatur.no/hytte/5317041ee4b0192ae1a276d9/hallingskarvet-nasjonalpark-tuftehytta-ostre-hol-jff

 

Leder i hytteutvalg: Eivind Endrestøl  tlf: 480 64 791