Sesongstart i Trysil

Like sikkert som at sesongen på langrenn starter på Beitostølen, starter konkurransefiskesesongen i Trysil. 10 desember braker det løs på Landsjøen, og dagen etter samles norgeseliten til sesongens første norgescupstevne (NC) på Eltsjøen.

Publisert: 09. desember 2022 kl. 10.13

Sist oppdatert: 09. desember 2022 kl. 10.14

Eltsjøen har vært førstevann ut i NC sammenheng en årrekke. Rettighetshaverne for den populære innsjøen har en målsetning om å redusere abbortettheten, og iskrigere fra NJFF sine lokalforeninger er ikke vonde å be. De får nappe opp bitevillig abbor, mens rettighetshaverne får redusert mellomartskonkurransen. Et uttak på 5-600 kilo monner faktisk.

Mange konkurranser på programmet

Sesongens terminliste er for lengst satt, og den byr på mang en godbit, fra Agder i Sør til Nordland i Nord. Fylkesmesterskap, norgesmesterskap og cuper. I tillegg er det altså uttak til både nordisk mesterskap og verdensmesterskap i isfiske. De tre beste i klassene junior jente, junior gutt, dame, herre, dame veteran, herre veteran, dame eldre veteran og herre eldre veteran vil i februar fiske med Norge sitt flagg på brystet i Liperi, Finland. Regelverket for det norske konkurransefiske og regelverket for nordisk mesterskap finner du her.

NJFF ønsker med dette alle konkurransefiskere skitt fiske, og alle arrangører til lykke med gjennomføringen.