El-fiske sertifisering

  • Fra:
    29.08.2025 kl. 17.00
  • Til:
    29.08.2025 kl. 20.00
  • Varighet:
    3 timer
  • Sted:
    Teams
  • Pris:
    Medl: 1800,- / Ikke medl: 2500,-
  • Påmeldingsfrist:
    22.08.2025
  • Arrangør:

El-fiske sertifisering i samarbeid med NJFF Oppland 🐟

Elektrisk fiske er en kjent ressurskartleggings- og innsamlingsmetode i forskning- og forvaltningen. I dette kurset får man den viktigste grunnkunnskapen for å kunne gjennomføre arbeid på egenhånd.

Første halvdel av kurset er teori, og deltas digitalt over Teams. Andre halvdel av kurset er praksis (4timer), og utføres på sentralt sted i Hedmark og Oppland der tidspunkt avtales i samråd med deltakere.  I felt utfører man et kvantitativt el-fiske, dvs. tetthetsberegning inkludert vurdering opp mot vanndirektivets økologiske tilstandsklassifsering. Vi vurderer videre aktuelle tiltak for å øke fiskeproduksjonen. 

Alle får (og må) prøve praktisk el-fiske for å få sertifiseringsbevis. Det er dog mulig å kun melde seg på teoridelen (fortsatt full pris). Deltakere som skal sertifiseres må ha egne vadere. I tillegg til vadere og utetøy for øvrig tar deltakere selv med lunsj til den praktiske gjennomføringen. Vi tar utgangspunkt i at deltakere kommer til lokalitet for praksis på egenhånd, evt. så har instruktør bil med plass til noen.

Grov kursplan kan leses på 1302 El-fiske sertifisering - Studieplaner - Studieforbundet natur og miljø (naturogmiljo.no) Det blir størst fokus på sikkerhet, praktisk bruk og gjennomføring, standardisert kvantitativ metode (tetthetsberegninger vha. 3 ganger overfiske - deltakere får excelark med automatisk utregning etter Bohlin) og dets anvendelse i ulike problemstillinger. 

Kursholder er ansatt jakt- og fiskekonsulent Marius Hassve (anvendt økolog, undervist i fiskeforvaltning på høgskolen i Innlandet og prosjektleder og utøver i flere titalls fiskeforvaltningsprosjekter). Mer informasjon kommer senere. Det tas forbehold om minimum 10 deltakere. 

Legg i kalender
KONTAKT

Marius Hassve

Tlf: 92433656

Del: