Riktig god sommer

Juli er her, og det betyr ferietid for mange. Vi i NJFF Hedmark tar også ferie - alle på kontoret har ferie i uke 27-30, vi er tilbake 31. juli. Vi ønsker alle sammen en riktig god sommer!

Publisert: 30. juni 2023 kl. 09.12

Kontoret vårt er ikke bemannet i sommer (juli), men vi leser e-post/tar telefonen sporadisk. 

Vi håper alle får en fin sommer. Både på skytebaner med stevner og NM'er, i vannkanten med fiskestanga (NJFFs fisketips), kanskje i en av våre Mine båter, på rusleturer i skog og fjell, og ikke minst med fisk eller vilt på menyen!

I hele juni har det vært knusktørt ute - det er i skrivende stund stor skogbrannfare. Det betyr at du nå ikke kan tenne bål, engangsgrill, bruke primus, eller annen åpen ild i naturen. Det er svært tørt, og selv en liten gnist kan gi enorme konsekvenser. Det presiseres at forbudet også gjelder ALLE etablerte bålplasser. "Nyt vår fine natur, men unngå bruk av åpen ild " - skriver Brannsjefutvalget Innlandet i en pressemelding. Det ser ut som det kan bli litt mer nedbør fremover, så skogbrannfaren kan avta noe - vi får bare se. 

NM'er i sommer

NM-leirduesti 2023 avholdes på Vang 4.-7.juli, mer info.

NM-jegertrap 2023 avholdes på Løten 3.-8.juli.

NM-elgskyting 2023 avholdes i Åsane 17.-23 juli, mer info.
 

Når juli er over er det ikke lenge til jaktsesongen begynner for fullt (de ivrigste revejegerne starter 15. juli)! Med august kommer hønsefugltaksering, bukkejakt, villreinjakt, duejakt med mer - og så går det slag i slag utover høsten. Noen vil nok bruke sommeren til å forberede høsten og jakta, se etter vilt i terrenget, rydde poster, sette opp viltkameraer osv. Mange vil kanskje bruke sommeren på hunden - trene mot jakta, fysisk, dressur eller spor. Vi er heldige og har noen fine treningsterreng og inngjerda treningsområder i Hedmark, der hundene kan kose seg og løpe uten bånd selv i båndtvangstid! 

Hva står så på vårt program etter ferien? Jo, da vil det gå i hønsefugltakseringsprosjekter, fiskeforvaltningsprosjekter, kurs og aktiviteter - og ikke minst: De Nordiske jakt- og fiskedager og Elverumsutstillingen! Håper vi ses! Vi gleder oss!

Vi ønsker små og store, på 2- og 4- bein en riktig god sommer!