Rypetaksering

Hundetrening

I båndtvangperioden kan det være utfordrende å holde jakthunden i form. Men fortvil ikke: Flere steder finnes det lufteområder og treningsområder for jakthund der du kan slippe hunden. NJFF gir deg oversikten.

Den ordinære båndtvangen gjelder fra 1. april til 20. august. 

NJFF har utarbeidet en oversikt over tilrettelagte treningsområder for hund. Skal samspillet mellom eier og hund oppleves som givende og nyttig under jakta, er det ikke nok å kjøpe hund: Den må skoleres og trenes.

​NJFF har tilbudet​

​Fysisk trening før jakta er viktig dersom du ikke skal ha en sliten hund etter et par dager med jakt. Det er for sent å starte når jakta er nært forestående. Bruk tida gjennom hele året til å legge inn dressurøvelser i daglig omgang med hunden. For det er ikke bare hunden som skal lære: Også du må lære din hund å kjenne for at samarbeidet skal bli optimalt.

Hunden må kunne sine oppgaver og være​ vel forberedt - både mentalt og fysisk. Dette krever tid, innlevelse - og en viss kompetanse. NJFFs foreninger har et bredt tilbud til deg og hunden. Her finner du kompetente personer på dressur og trening av ulike jakthundtyper. ​

Hjelp oss å lage oversikten bedre​​

Kartet blir oppdatert fortløpende, basert på innmeldinger fra foreninger og klubber. Bruk tilbakemeldingsfunksjonen "Korrigeringer" ​i den enkelte kartoppføring for å korrigere sted og kontaktperson, og send gjerne en link/ URL til en informasjonsside (f.eks lokallagets side i NJFF-portalen) der dere kan oppdatere åpningstider og evt. priser. 

Nye felt meldes inn på epost til våre kontaktpersoner. Oppgi ​​gjerne GPS-koordinater, noe du enkelt finner via Gule siders karttjeneste​: Trykk på trådkorset midt på verktøy-linja nede til høyre, plasser markøren riktig, og send oss dataene i 4. linje - WGS84 desimal (a la 59.85723, 10.461216).