Rypetaksering

Hundetrening

Under båndtvangen kan det være utfordrende å holde jakthunden i form. Men fortvil ikke, tren alternativt og husk at det er flere lufte- og treningsområder der du kan slippe hunden.

Den ordinære båndtvangen gjelder fra 1. april til og med 20. august. Merk at mange kommuner har ekstraordinær båndtvang utover denne perioden, så husk å sjekke hva som gjelder i din kommune.

NJFF har utarbeidet en oversikt over tilrettelagte treningsområder for hund. Disse driftes av ulike foreninger, kommuner og lag. Husk å undersøke hvilke regler som gjelder i de ulike områdene.

​NJFF har tilbudet​

​Fysisk trening før jakta er viktig dersom du ikke skal ha en sliten hund etter et par dager med jakt. Det er for sent å starte når jakta er nært forestående. Bruk tida gjennom hele året til å legge inn dressurøvelser i daglig omgang med hunden. For det er ikke bare hunden som skal lære: du må lære din hund å kjenne, for at samarbeidet skal bli optimalt.

Hunden må kunne sine oppgaver og være​ vel forberedt - både mentalt og fysisk. Dette krever tid, innlevelse og en viss kompetanse. NJFFs foreninger har et bredt tilbud til deg og hunden. Her finner du kompetente personer på dressur og trening av ulike jakthundtyper. ​

Skal samspillet mellom eier og hund oppleves som givende og nyttig under jakta må hunden skoleres og trenes.

Hjelp oss å lage oversikten bedre​​

Kartet blir oppdatert basert på innmeldinger fra foreninger og klubber. Bruk tilbakemeldingsfunksjonen "Korrigeringer" ​i den enkelte kartoppføring for å korrigere sted og kontaktperson, og send gjerne en link/ URL til en informasjonsside (f.eks lokallagets side i NJFF-portalen) der dere kan oppdatere åpningstider og evt. priser. 

Nye felt meldes inn på epost til våre kontaktpersoner. Oppgi ​​gjerne GPS-koordinater, noe du enkelt finner via Gule siders karttjeneste​: Trykk på trådkorset midt på verktøy-linja nede til høyre, plasser markøren riktig, og send oss dataene i 4. linje - WGS84 desimal (a la 59.85723, 10.461216).