Evy dunker. Stjernebeita, Stange Almenning. 100719

Hund

Jakt med hund har lange tradisjoner i Norge. Innenfor jakthundene er det mange forskjellige grupper og innen disse gruppene er de ulike rasene avlet frem med hver sine særegne kvaliteter som gjør disse til gode jakthunder.

Stjernebeita dressurområde

​​​​​Fra 1. juli er det dispensasjon fra båndtvangbestemmelsene på Stjernebeita dressurområde. Yngleperioden anses da å være over. Båndtvangen gjelder fram til 20. august, men på Stjernebeita, ei øy sør i Stange, er det fra og med juli dispensasjon fra båndtvangbestemmelsene, og derfor mulig å slippe hund etter avtale.​

Øya ligger i Ottsjøen, på kommunegrensa mellom de tre kommunene Stange, Nord-Odal og Eidsvoll. Adkomsten ligger i Stange kommune, i nordenden av øya, og er opparbeidet med en klopplagt sti med port. 

Utleie av dressurområdet organiseres av Stange JFF via inatur, link til leie/reservasjon. ​Pris for leie er kr. 150,- for 3 timer for medlemmer i NJFF. Ikke-medlemmer kr. 300,-. 

Ved overnatting kan man reservere siste økt kl. 21-24, og første økt kl. 06-09.

Allemannsretten gjelder på Stjernebeita med dertil fri ferdsel. Besøkende uten hund kan således ikke bortvises av leietakere, men andre enn leietakere kan selvfølgelig ikke slippe hund.

For informasjon kontakt Siw Kr. Moen, mob.: 959 98 550, e-post: [email protected]

Kart: