Økt brannberedskap på riflebana

Ytterligere tiltak medfører åpen elgbane til kl. 20.00

Publisert: 12. juni 2023 kl. 22.09

Sist oppdatert: 12. juni 2023 kl. 22.19

Vi har i kveld økt brannberedskapen ytterligere. Vannpumpe er satt ut i dammen ved bunkersen/løpende elgen, brannslanger er dratt ut, og nedslagsfeltet på fastholdet er så blitt grundig vannet.

Vanntanker på 1000 liter er fulle, og det er bestemt at fra og med i morgen 13. juni vil det kun være fastholdet som er åpent på riflebana. Dette for å komprimere totalt areal nedslagsfelt, men allikevel ha tilbud om treningsskyting og avlegging av storviltprøver. Videre vil riflebana bli stengt kl. 20 fra og med i morgen, og til ei naturlig rotbløyte er en realitet. I timen mellom ny stengetid kl. 20, og til opprinnelig stengetid kl. 21 vil vi ha vakthold ved nedslagsfeltet.

Mange av våre medlemmer har krav om hundre treningsskudd forut for storviltjakt i Stange Almenning, og selv med de innførte tiltakene håper vi det gjeldene tilbudet på riflebana gir mulighet til å innfri kravet om hundre treningskudd som verktøy for human jaktutøvelse.

Talas på Tæmma!

 

Vannpumpe.jpeg
Vi er heldige som har en vannkilde i umiddelbar nærhet til nedslagsfeltene, og med vannpumpe blir vanningsjobben effektiv. Foto: OML

 

Vanning 120623 Adrian L L.jpeg
Vanning av nedslagsfelt ved Adrian Lien Larsson. Foto: OML

 

20230608_mod2.jpg
Tidligere i beredskapsprosessen ble vegen til de potensielt brannfarlige nedslagsfeltene ryddet for vindfall for å sikre framkommelighet for utrykningskjøretøy. Bak Ole Mattis Lien med motorsaga sees to 1000 liters tanker; -beredskap i praksis. Foto: AMG