Viltkjøtt er ikke bare sunnere enn annet kjøtt, det er også  kortreist, smaker digg, det er bærekraftig og magert.

Vilt, sunt og bærekraftig

Viltkjøtt er ikke bare sunnere enn annet kjøtt, det er også kortreist, smaker digg, det er bærekraftig og magert.

Publisert: 10. desember 2021 kl. 07.59

Sist oppdatert: 09. desember 2021 kl. 10.50

Hvorfor er viltkjøtt sunt?

  • Viltkjøtt har generelt lite fett, som regel ikke mer enn 3 prosent. Aller magrest er hjorte- og elgstek
  • Viltkjøtt er også en god kilde til B-vitamin, sink, jern. Reinsdyrkjøtt har for eksempel nesten tre ganger så mye jern som storfekjøtt

Hvorfor er det bærekraftig?

  • Dyrene har beitet fritt og gått ute hele livet
  • De lever av det naturen har å by på, noe som ikke belaster miljøet og samtidig gir god smak
  • Det er kortreist
  • Det ivaretar dyrevelferd
  • Det jaktes kun på overskuddet av bestanden
Kjøttboller.jpg

Viltkjøtt vs rødt kjøtt

  • Det oppfordres til å spise mindre rødt kjøtt og helst ikke mer enn 500 gram i uka. men viltkjøtt er et unntak

  • Viltkjøtt klassifiseres ikke som rødt kjøtt. Dette fordi det ikke finnes forskning som tilsier at det er helsemessig ugunstig å spise denne type kjøtt​. Rødt kjøtt er kjøtt fra svin, storfe, sau og geit

Her får du kjøpt viltkjøtt