
Vilt, sunt og bærekraftig
Viltkjøtt er ikke bare sunnere enn annet kjøtt, det er også kortreist, smaker digg, det er bærekraftig og magert.
Publisert: 10. desember 2021 kl. 07.59
Sist oppdatert: 09. desember 2021 kl. 10.50
Hvorfor er viltkjøtt sunt?
- Viltkjøtt har generelt lite fett, som regel ikke mer enn 3 prosent. Aller magrest er hjorte- og elgstek
- Viltkjøtt er også en god kilde til B-vitamin, sink, jern. Reinsdyrkjøtt har for eksempel nesten tre ganger så mye jern som storfekjøtt
Hvorfor er det bærekraftig?
- Dyrene har beitet fritt og gått ute hele livet
- De lever av det naturen har å by på, noe som ikke belaster miljøet og samtidig gir god smak
- Det er kortreist
- Det ivaretar dyrevelferd
- Det jaktes kun på overskuddet av bestanden

Viltkjøtt vs rødt kjøtt
-
Det oppfordres til å spise mindre rødt kjøtt og helst ikke mer enn 500 gram i uka. men viltkjøtt er et unntak
- Viltkjøtt klassifiseres ikke som rødt kjøtt. Dette fordi det ikke finnes forskning som tilsier at det er helsemessig ugunstig å spise denne type kjøtt. Rødt kjøtt er kjøtt fra svin, storfe, sau og geit