En smørstekt vilttoast stappfull av deilig ost og elgbiff med sopp, BBQ-saus og ruccula smaker så himmelsk godt at det er best å lage to med en gang.

Viltkjøtt er bra for miljøet

Jegerne bringer mye godt kjøtt inn til kjøkkenet. Det er kortreist, smakfullt, bærekraftig og magert. Jakta gir oss over 20 millioner middagsporsjoner hvert år!

Publisert: 14. mai 2021 kl. 11.38

Sist oppdatert: 04. mai 2023 kl. 09.42

Viltkjøtt er det mest naturlige kjøttet du kan få

Dyrene har beitet fritt og gått ute hele livet uten menneskelig påvirkning. De lever av det naturen har å by på og fôres ikke opp med mat som kunne ha vært menneskemat. Det betyr lav miljøbelastning og god smak.​​ Viltkjøtt er det mest bærekraftige alternativet til storfekjøtt. Framtiden i våre hender tipser om at man bør spise bedre kjøtt og at man kan velge viltkjøtt for å få et mer bærekraftig kjøttforbruk​.

Viltkjøtt er bærekraftig fordi kjøttet er:

  • ​​Naturlig og magert
  • Frittgående, og uten menneskelig styring
  • Lokalt, kortreist, norsk
  • Ivaretar dyrevelferd
  • Regulerer bestanden​

Her får du kjøpt viltkjøtt

Viltkjøtt er ikke rødt kjøtt

De siste årene har vi blitt bedt om å spise mindre rødt kjøtt og helst ikke mer enn 500 gram i uka.​ Viltkjøtt klassifiseres ikke som rødt kjøtt. Dette fordi det ikke finnes forskning som tilsier at det er helsemessig ugunstig å spise denne type kjøtt​. Rødt kjøtt er kjøtt fra svin, storfe, sau og geit.​ 

Viltkjøtt er magert og har et høyt innehold av en rekke viktige næringsstoffer. Det er svært rikt på proteiner og har generelt lite fett. Kjøttet inneholder også en større andel umettede fettsyrer og mindre mettet fett.​ Viltkjøtt er også en god kilde til sink, jern og kalium, i tillegg til å være en god kilde til B-vitaminer. Det er bare å la seg inspirere av høsten, og nyte det smakfulle viltkjøttet med god samvittighet!​​

Se NJFFs viltoppskrifter