Pølsemakerkurs og kurs i røyking og speking 11.-12. november

Begynner fryseren å fylles opp etter årets jaktsesong? Gjør mer ut av viltet ditt enn steik og kjøttdeig. 10.-12. november er det mathelg på Jakt og Fiskesenteret. Tre kurs, henholdsvis på rakfisk, pølseproduksjon og røyking/speking som kan tas enkeltvis eller samlet.

Publisert: 09. oktober 2023 kl. 13.12

Sist oppdatert: 10. oktober 2023 kl. 14.27

Rakfiskkurs 10. nov

Lyst til å lære å lage rakfisk. En kveld med foredrag, bilder og smakstesting av rakfisk. Vi får besøk fra en erfaren rakfiskprodusent som har bred erfaring med rakfiskproduksjon. De forteller litt om hvordan du enkelt kan gjøre dette selv. Temaer som råvarene, hygienen og teknikk er sentrale. I tillegg til noen gode historier fra fjellfiske og rakfiskproduksjonen fra gamle dager fram til nå.

For mer informasjon og påmelding trykk HER.

Pølseproduksjon 11. nov

Produksjon av pølser gir større variasjon av kjøttet, spesielt det som ikke er av den høyeste kvaliteten. Her lærer du å utnytte råvarene bedre. Vi jobber i slakteriet vårt det meste av dagen og lager både  spekepølser og ferske pølser. Blant temaene er råstoffbehandling, smakstilsetning/krydder samt selve produksjonsfasen. Alle lager egne pølser som bringes med hjem. Kursholder Karsten Siegel er oppvokst i et pølsemakeri i Tyskland og nå driver han med pølser her på Ringerike. Han har en enorm erfaring som han deler hjertelig.

For mer informasjon og påmelding trykk HER.

Speking og røyking 12. nov

Lær å konservere etter gamlemåten som gir annerledes utnyttelse av kjøttet. Vi går igjennom alle aspekter rundt råstoffbehandling, forberedelse og gjennomføring av både speking og røyking. Vi snakker blant annet om tradisjonelle metoder for røyking, speking, vacuumspeking, beef jerky og andre måter å tørke kjøtt på. Karsten Siegel tar deltagerne trygt gjennom forelesninger og praktiske demonstrasjoner hele dagen.

For mer informasjon og påmelding trykk HER.

Kombikurs rakfisk, pølser, røyking og speking 10.-12. nov.

Om du ønsker å delta på alle kursene så er dette kombinasjonen av kursene rakfisk, pølseproduksjon og speking/røyking som er satt sammen for å gi deg som deltagere en lavere pris.

For mer informasjon og påmelding trykk HER.