Rovvilthundseminar 10.-11. november

10.-11. november så inviterer Jakt og Fiskesenteret og NJFF til årets Rovvilthundseminar. Her er møteplassen for rovviltjegere fra hele landet og vi setter fokus på bruk av hund til små og store rovvilt. Mange spennende foredragsholdere og en trivelig kveld med underholdning og Jegerpub der det kan prates og juges om jakt, hunder og andre ting til langt ut i de seine nattetimer.

Publisert: 10. august 2023 kl. 10.58

Sist oppdatert: 14. september 2023 kl. 08.51

Norges Jeger- og Fiskerforbund har de siste årene jobbet aktivt med økt fokus på jakthunden og spesielt mot rovvilthunden. Med voksende rovviltbestander og økt utbredelse av de fire store, er det mer aktuelt enn noen gang å rette fokuset på dyktige rovvilthunder. Norges Jeger- og Fiskerforbund og Jakt- og Fiskesenteret ønsker med dette å invitere til to dagers seminar der hunden og rovvilthunden spesielt er i fokus.

​​Seminaret er åpent for alle og retter seg spesielt mot de som vil lære mer om jakt med hund på store rovdyr. Vi har samlet mange spennende foredragsholdere fra Norge og Sverige som skal snakke om ulike tema med tanke på rovvilthunden. Lista med foredragsholdere oppdateres fortløpende, men blant annet så kommer:

Simen Steigen fra Alvdal for å prate om sine erfaringer foxhounden Einar og bruk av løs på drevet halsende hund under skadefelling på ulv.

Kari fra länsstyrelsen i Värmland kommer, hun jobber med spor og besiktningshunder til store rovdyr der. Og skal snakke om hvordan trene fram en sporspesialist til store rovdyr.

Roar Lundby som er fellingsleder for SNO kommer for å prate om SNO sitt hundearbeid, hvordan de trener fram både spor og løshunder hunder til store rovdyr og hva som finnes i SNO sin hundepool.

Eivind Lurås skal prat litt om trening av hihunder på mekanisk rev, hva er erfaringene så langt.

Det svenske Mårhundprosjektet kommer for å fortelles oss hvordan de bruker hunder til begrense mårhundens spredning i Nord-Sverige. 

På fredagskvelden blir det Jegerpub her på senteret, underholdning utover kvelden med liveshow fra den svenske podcasten Rovdjursjägarna. De er en av Sveriges mest populære podcaster innenfor jaktsegmentet og består av en gjeng ivrige jegere med jakt på rovdyr som hovedfokus. De tar med både svenske og norske gjester og kan by på jakthistorier, hundeprat og kanskje har de noen artige filmsnutter på lur.

Vi kan love mange spennende gjester og god stemning begge dager. Så hold av datoene så kommer det mer informasjon fortløpende.

Mer informasjon, program med foredragsholdere og påmelding finner du her.