Rovvilthundseminar med Rovdjursjägarna liveshow

Klar for årets sosiale happening for rovdyrjegere!! På rovvilthundseminaret vårt 7.-8. juni kan vi by på mange spennende foredragsholdere, tre retters middag på kvelden, jegerpub og sist, men ikke minst liveshow med den svenske podcasten "Rovdjursjägarna"

Publisert: 09. april 2024 kl. 13.23

Sist oppdatert: 11. april 2024 kl. 12.32

Rovvilthundseminaret vårt har vi hatt tradisjon for å samle mange spennende tema innenfor fagområdet rovviltjakt og spesielt med tanke på bruk og trening av hund.  I år har vi enda en gang samlet en variert knippe foredragsholdere der alt fra treningstips og erfaringer ved bruk av hund til diskusjoner rundt arbeidet med den nye viltloven blir sentralt. 

Seminaret er åpent for alle og retter seg spesielt mot de som vil lære mer om jakt med hund på store rovdyr. Vi har samlet mange spennende foredragsholdere fra Norge og Sverige som skal snakke om ulike tema med tanke på rovvilthunden. Noen av foredragsholdere som kommer ser du her:

Simen Steigen fra Alvdal for å prate om sine erfaringer foxhounden Einar og bruk av løs på drevet halsende hund under skadefelling på ulv.

Kari fra länsstyrelsen i Värmland kommer, hun jobber med spor og besiktningshunder til store rovdyr der. Og skal snakke om hvordan trene fram en sporspesialist til store rovdyr.

Roar Lundby som er fellingsleder for SNO kommer for å prate om SNO sitt hundearbeid, hvordan de trener fram både spor og løshunder hunder til store rovdyr og hva som finnes i SNO sin hundepool.

Eivind Lurås fra Jakt og fiskesenteret skal prat litt om trening av hihunder på mekanisk rev, hva er erfaringene så langt?

Det svenske Mårhundprosjektet kommer for å fortelles oss hvordan de bruker hunder til begrense mårhundens spredning i Nord-Sverige. 

I tillegg blir det topp stemning på kvelden, der vi har Jegerpuben åpen, flott tre-retters middag og den svenske podcasten Rovdjursjägarna kommer å holder liveshow for oss. En gjeng karer som er svært ivrige og kunnskapsrike rovdyrjegere, og står bak en av Sveriges mest populære podcaster på jaktfronten. Så her er det masse aktuelt for alt fra medlemmer på kommunalt fellingslag til den vanlige hundkaren og/eller rovviltjegeren. Med en slik samling med deltagere fra hele Norges land så garanterer vi mye jaktprat og gode historier utover kvelden.

For å bli litt bedre kjent med de som holder liveshowet så skriver Rovdjursjägarna følgende om seg selv:
"Sommaren 2022 startade Tommy och Petrus podden Rovdjursjägarna, en podcast unik i sitt slag, då det var den första att rikta sig mot just renodlad rovdjursjakt. Tidigare hade de producerat jaktfilm inom samma område, men insåg att de ville utveckla det vidare genom ett annat format. Podden blev snabbt populär och för att ge den mer dynamik kom duon senare att kompletteras med Erik, som är en erfaren rovdjursjägare.

Innehållet är brett inom sitt område och samtalen varierar mellan högt och lågt. I podden bjuds lyssnarna in till gripande berättelser och får uppleva allt från skickligt genomförda intervjuer, till hjärtliga samtal mellan människor med samma intressen och erfarenheter. Innehållet spänner över allt från vilken hund som lämpar sig bäst till smärtan över att sedan hastigt förlora den i en tragisk olycka under pågående jakt. Tonen är hjärtlig, skratten är äkta och den norrländska dialekten sitter som kronan på verket."

Alt dette får du inkludert i prisen på bare 1750kr, årets billigste lunch-lunch fagseminar vil vi påstå. Program og påmelding finner du på denne linken.  

Har du spørsmål om seminaret så ikke vær sein om å ta kontakt med Eivind på epost el@jaktogfiskesenteret.no eller tlf. 99614616. Velkommen skal du være.