Slakting, utvomming/flåing og parteringskurs 17.-18. august

Lærerikt kombikurs som tar for seg både utvomming, flåing og partering. Kursene går over to dager (17. og 18. august) og kan også tas enkeltvis. Lær alt du trenger for å ivareta viltet etter en vellykket jakt.

Publisert: 10. juli 2024 kl. 12.20

Lørdag 17. august starter vi med kurset i utvomming og flåing, så fortsetter vi med parteringskurset søndag 18. august. Kursene kan meldes på hver for seg eller som et samlet kombikurs.

Utvomming flåing:
Hvordan vomme ut og flå et hjortevilt. Her får du lære grunnleggende slakteteknikk og flåteknikk både for felt og innendørs. Vi legger vekt på at deltageren selv skal få prøve seg og gjøre mest mulig selv. "Hands on" læring. Teknikk og hygiene står i høysete.

Parteringskurs:
Hva går i gryta og hva blir til kjøttdeig? Hva passer som stek og hvor ligger biffene? Spørsmålene melder seg fort når du står med et felt vilt som er ferdig mørnet og skal finparteres. På dette kurset lærer du å skjære ned hjortevilt, samt hvordan du pakker og emballerer kjøttet best. I tillegg til dette får du full gjennomgang av hva de ulike delene av dyret er best egnet til.

Påmeldingen på begge kursene er åpen og det er en del påmeldte allerede. Begrenset med plasser så det er førstemann til mølla som gjelder. Link til påmelding på de ulike kursene under her.

Mer informasjon og påmelding om kombikurset 17.-18. august finner du her.

Mer informasjon og påmelding om kurset i utvomming og flåing 17. august finner du her.​

Mer informasjon og påmelding om parteringskurset 18. august finner du her.