Enchiladas er en meksikansk rett som består av fylte og gratinerte maistortilla. Vi har laget en vill vri der du rører alle ingrediensene sammen på primusen. Alt-i-ett enchiladas på primusen er en lettvint smaksbombe på tur.

Alt-i-ett enchiladas på primusen

Enchiladas er en meksikansk rett som består av fylte og gratinerte maistortilla. Vi har laget en vill vri der du rører alle ingrediensene sammen på primusen. Alt-i-ett enchiladas på primusen er en lettvint smaksbombe på tur.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Alt-i-ett enchiladas på primusen:

0.5 stk

løk

1 stk

rød paprika

400 g

kjøttdeig av elg

150 g

mais

400 g

knuste tomater

1 pk

enchiladakrydder

2 dl

ris

4 stk

små maistortillalefser

250 g

revet ost

Utstyr som anbefales:  

  • 1 mellomstor matboks 
  • 1 primus 
  • 1 gass 
  • 1 lighter/fyrstikker 
  • 1 sleiv  

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

 

Kutt løk og paprika i strimler. 

 

Varm opp en stekepanne med smør og fres kjøttdeigen et par minutter. Ha i løk, paprika og mais, og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. 

Kok ris etter anvisning på pakken. 

Tilsett de knuste tomatene og enchiladakryddderet, og la det koke til sausen er noe kokt inn. Rør inn risen. 

Ha det over i en matboks. Del tortillalefsene i små trekanter og pakk det med deg. Ta med revet ost og pakk sekken. 

Dette gjør du på turen:

 

Ha litt smør i en litt dyp stekepanne ha i tortillafsebitene og tilsett kjøttmiksen. La det surre til det er gjennomvarmt.

 

 

Tilsett osten og la det stå på lav bluss til osten har smeltet. Du kan godt servere enchiladas med litt rømme og salsa om du ønsker. ​

Her finner du flere oppskrifter med elg