
Andelår i honningsaus
Andelår i honningsaus smaker helt nydelig med kokt ris og aspargesbønner. Kjøttet blir veldig mørt når det langtidsstekes og sødmen fra sausen er prikken over i-en.
Publisert 20. august 2021 kl. 10.31
Oppskrift
Andelår i honningsaus
Ingredienser
4 personer:
Salt/pepper
4 stk andelår
2 ss olje
1 stk løk
6 stk gulrøtter
3 dl ketchup
1.5 dl honning
1.5 dl soyasaus
1 fedd hvitløk
0.5 ts løkpulver
0.5 ts timian
200 gr aspargesbønner
3 dl ris
Frisk persille
Slik gjør du:
- Varm opp stekeovnen til 120 grader. (Du kan også bruke slow cooker).
- Ha salt og pepper på andelårene. Varm opp en stekepanne på høy varme, og fres andelårene til skinnet er gyllent og sprøtt.
- Ha andelårene med skinnet opp i en ildfast form eller i en slow cooker.
- Del opp løken i skiver, og fres i oljen fra andelårene til løken er blank. Del gulrøttene i middels store skiver og ha dem over i formen med andelårene sammen med løken.
- Ha ketchup, honning, soyasaus, løkpulver og timian i en bolle. Finhakk hviløken og ha den over i sausen og rør det hele godt sammen. Hell sausen over andelårene.
- Slow cooker: Still inn på medium, og la det putre til anvist tid.
- Ildfast form: Sett formen midt i ovnen, og stek i 4-5 timer, eller til du kan se at kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet.
- Kok ris etter anvisning på pakken og gi aspargesbønnene et raskt oppkok.
- Server andelår i honningsaus med ris og aspargesbønner.