Brennesleaioli passer utmerket til grillmaten enten du har fisk eller vilt på menyen. Visste du at kun 100 gr brennesle om dagen skal til for å dekke ditt C-vitaminbehov?

Brennesleaioli

Brennesleaioli passer utmerket til grillmaten enten du har fisk eller vilt på menyen. Visste du at kun 100 gr brennesle om dagen skal til for å dekke ditt C-vitaminbehov?

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Brennesleaioli:

2 fedd

hvitløk

2 stk

eggeplommer

2 ss

sennep

5 dl

solsikkeolje

4 dl

brennesleblader

2 ts

salt

1 ts

hvitvinseddik

1 ts

sitronsaft

Brennesle

Planten som alle har brent seg på og som alle skyr, er ikke bare ugress - det er en næringsrik og matnyttig plante. Brennesle kan tørkes, forvelles, brukes i gryteretter, suppe, te og pesto. Vi laget en deilig brennesleaioli som ikke bare ser frisk og god, men som også smaker himmelsk.

Ikke glem hansker når du plukker brennesle!

Se innslaget på God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles forteller om ville vekster i matlaging.

Slik gjør du:

Brennesleaioli:

Finhakk hvitløken, og ha det over i en bolle. Tilsett eggeplommene og sennepen, og bland det hele sammen.

 

Visp kraftig for hånd eller med en elektrisk visp mens du tilsetter oljen i en tynn stråle. Aiolien vil begynne å tykne.

Gi brenneslebladene et oppkok. Ha dem over i en sil og la dem renne av. Legg de på et tørkle. Når de ikke er så våte finhakkes bladene. La de avkjøle seg noe.

 

Smak til aiolien med salt, hvitvinseddik og sitronsaft. Rør inn brenneslebladene til slutt.