Sommerens favorittdessert er bringebærgele med en liten tvist. Vi har nemlig blandet den med vaniljekesam. Med vaniljesaus  og friske bær er dette verdens enkleste dessert.

Bringebærgele med friske bær

Sommerens favorittdessert er bringebærgele med en liten tvist. Vi har nemlig blandet den med vaniljekesam. Med vaniljesaus og friske bær er dette verdens enkleste dessert.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Bringebærgele med friske bær:

5 dl

vann

1 pk

bringebærgele

2 ss

vanilkesam

150 gr

bringebær

5 dl

vaniljesaus

4 stk

vinglass

4 stilker

Sitronmelisse (til pynt)

Slik gjør du:

Bringebærgele med friske bær:

Kok opp vannet. Ha i gelepulveret og rør det godt sammen til pulveret har smeltet. 

Ta kjelen av platen og la geleen avkjøle seg i romtemperatur. Ikke avkjøl i kjøleskapet, da vil den begynne å stivne.

Når geleen er avkjølt/lunka røres vaniljekesamen inn. Pass på at alt er godt blandet.

Ta frem fire små vinglass og fyll glassene med geleen. Sett de i kjøleskapet slik at geleen stivner. 

Tips

Denne desserten bør lages kvelden før slik at gelen stivner.

Rett før servering has bringebær på topp. Avslutt med vaniljesaus og litt sitronmeliss. Så er det bare å nyte en frisk og deilig dessert.

 

Flere oppskrifter med bringebær