MENY hamburgermeny Close-menu button

Bruschetta med ørret

Bruscetta med ørret er topp tumat. Sprøtt og deilig brød toppet med en herlig tomatsalat, pesto og ørret smaker godt på både kalde og varme turdager.

Publisert 16. juni 2021 kl. 10.10

Utstyr som anbefales: 

  • Tre mellomstore plastbokser 
  • En klype 
  • Primus med stekepanne 
  • Gass 
  • Lighter 

Oppskrift
Brushetta med ørret

Ingredienser 
4 personer: 

2 ss olivenolje  
4 tynne skiver brød 
130 gr pesto 
1 ss smør 
4 skiver sjøørret 
Tomatsalat:
175 gr cherrytomater 
0.5 rødløk 
0.5 ts salt 
0.5 ts pepper 
2 ts balsamic vinegar 
2 ss olje (til steking) 

Slik gjør du:

  1. Ha olivenolje på undersiden av brødskivene. Smør på et tynt lag med pesto på topp av hver brødskive.
  2. Del ørretene i små biter på 2x2 cm. Ha smør i stekepanna og fres bitene på middels høy varme til ørretbitene nesten er gjennomstekt og har fått en gyllen farge. 
  3. Del cherrytomatene i to, finhakk rødløken og ha det over i en bolle. Tilsett salt, pepper og balsamic vinegar, og rør det godt sammen. 
    Steg 1 – 2 – 3 kan gjøres hjemme, og legges i plastbokser som du kan ta med deg på tur. Da blir det enklere å lage maten på primusen. 
  4. Anrett tomatsalaten på topp av brødskivene sammen med ørretbitene. 
  5. Fyr opp primusen på middels varme, ha litt olje i stekepanna og stek bruschettaene til brødet har fått en sprø bunn.  Server bruschetta med ørret og nyt turdagen.