Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det var den italiensk-amerikanske kokken, Caesar Cardini som serverte retten for første gang i 1924. Vi gir deg vår vri med saftig og smakfullt andebryst.

Cæsarsalat med andebryst

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det var den italiensk-amerikanske kokken, Caesar Cardini som serverte retten for første gang i 1924. Vi gir deg vår vri med saftig og smakfullt andebryst.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Krutonger:

5 skiver

loff

3 ss

olivenolje

2 ss

revet parmesan

0.5 ts

salat

0.5 ts

pepper

Dressing:

2 stk

ansjosfilet

1 fedd

hvitløk

2 stk

eggeplommer

1 ts

dijonsennep

3 ss

sitronsaft

2 ss

worchestersaus

2 dl

nøytral olje

2 ss

revet parmesan

0.5 ts

salt

0.25 ts

kajennepepper

Andebryst:

4 stk

andebryst

1 ts

salt

1 ts

pepper

Tilbehør:

4 stk

hjertesalat

50 g

parmesan

Historien

​​​​​I følge Cardinis familie, var det mangel på ingredienser som resulterte i den populære salaten. De serverte derfor romanosalat, olivenolje, egg, hvitløk, parmesan og worcestersaus mikset ved bordet og lagt opp med salatstilken pekende utover slik at de kunne spises med hendene. Dette var forløperen til salaten som vi i dag ser flere versjoner av. 

Slik gjør du:

Krutonger:

Varm opp stekeovnen til 220 grader.

Ta skorpen av loffskivene og del loffen i små biter. 

Ha bakepapir på et stekebrett og fordel loffbitene utover. Ha olivenolje, revet parmesan, salt og pepper over, og bland det godt med hendene. 

 

Stekes på midterste rille i stekeovnen i ca. 15 minutter, til de er crispy. Avkjøles på rist. 

Dressing:

Mos ansjosfiletene med en gaffel. Knus hvitløken.

Ha most ansjos, knust hvitløk, eggeplommer, dijonsennep, sitronsaft og Worcestershire sauce i en bolle, og visp hurtig til du får en jevn røre.

Spe med olje i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe hurtig. Dressingen skal bli like tykk som majones. 

 

Vend inn revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper. 

Andebryst:

 

Varm opp stekeovenen til 200 grader.

Lag snitt på tvers av andebrystene med 1 cm avstand på skinnsiden. Ikke snitt ned til kjøttet. Krydre andebrystene med salt og pepper.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme og fres andebrystene med skinnet ned til skinnet er crispy. Vend andebrystene og stek de videre i 1-2 minutter. 

Legg andebrystene i en ildfast form med skinnsiden opp i en ildfast form. Plasser et steketermometer i den tykkeste delen av ett av brystene. Stek andebrystene videre i stekeovnen på midterste rille til de når en temperatur på 68 grader. La andebrystene hvile i 10 minutter før du deler dem i skiver. 

 

Riv salat i grove biter. Vend salaten i litt dressing og anrett på tallerken eller i en bolle. Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss krutonger over. Del andebrystene i skiver og legg dem på salaten. Avslutt med revet parmesan. Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det var den italiensk-amerikanske kokken, Caesar Cardini som serverte retten for første gang i 1924. Vi gir deg vår vri med saftig og smakfullt andebryst.

Cæsarsalat med variasjoner

Cæsarsalaten har blitt endret og modernisert med årene og det er ikke uvanlig å få den servert med alt fra kylling til bacon, kokt egg og ulike grønnsaker som tomater, paprika, løk og agurk. 

 

Flere oppskrifter med and