
Dobbelbakte poteter
Dobbelbakte poteter som bugner av speket hjortepølse med ost, crème fraîche, vårløk, chili og rødløk er bålmat som ikke bare oser gourmet, men som samtidig er enkle å ta med seg på tur.
Publisert 01. desember 2021 kl. 13.03
Oppskrift
Dobbelbakte poteter
Ingredienser
4 personer:
2 store bakepoteter
150 gr hjortepølse i skiver
2 stilker vårløk
1 chili
0.5 stk rødløk
110 gr revet ost
1.5 dl crème fraîche
Salt/pepper
Utstyr:
Ved
Lighter
Aluminiumsfolie
Pølseklype
Ev. jernpanne
Slik gjør du:
Forberedelser hjemme:
- Vask potetene og prikk dem med en gaffel 5-6 ganger slik at det blir små hull i skallet. Sett dem på et stekbrett, og stek på midterste rille i ovnen i 60 minutter, eller til potetene er møre. Sjekk med en spiss kniv.
- Del speket hjortepølse i små biter og finhakk vårløk, chili og rødløk. Riv osten.
- Bland sammen speket hjortepølse, vårløk, chili, rødløk, revet ost og crème fraîche i en bolle. Krydre med salt og pepper.
- Ta potetene ut av ovnen og la de avkjøle seg noe. Del potetene i to. Skrap ut halvparten av innholdet med en gaffel eller skje, og ha det over i bollen med fyllet. Bland det hele godt sammen.
Tips: Du kan enten ta med deg fyllet og potetene i hver sin matboks på tur, eller du kan fylle dem hjemme og ha alumoniumsfolie rundt hver potet så fyllet holder seg i poteten.

På tur:
- Fyr opp bålet i god tid. Det beste er om potetene enten ligger nede i glørne, eventuelt på en jernpanne.
- Om du ikke har fylt potetene hjemme, så gjør du det mens bålet blir varmt.
- Med et redskap kan du flytte litt på kubbene slik at du får en grop inn i bålet der potetene kan ligge. Lag et lokk av aluminiumsfolie. Legg potetene inn i bålet og ha på lokket. La potetene ligge til osten har smeltet på topp og er gyllen.
Tips: Om du har en pølseklype eller lignende, så er det et fint redskap og løfte potetene ut av bålet med om du ikke har de på en jernpanne.
