Dobbelbakte poteter som bugner av speket hjortepølse med ost, crème fraîche, vårløk, chili og rødløk er bålmat som ikke bare oser gourmet, men som samtidig er enkle å ta med seg på tur.

Dobbelbakte poteter

Dobbelbakte poteter som bugner av speket hjortepølse med ost, crème fraîche, vårløk, chili og rødløk er bålmat som ikke bare oser gourmet, men som samtidig er enkle å ta med seg på tur.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Dobbelbakte poteter:

2 stk

store bakepoteter

150 g

hjortepølse i skiver

1 stk

chili

2 stilker

vårløk

stk

rødløk

110 g

revet ost

1.5 dl

crème fraîche

0.5 ts

salt

1 ts

pepper

Utstyr som anbefales:  

Ved
Lighter/fyrstikker
Klype
Ev. jernpanne
Aluminiumsfolie

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Vask potetene og prikk dem med en gaffel 5-6 ganger slik at det blir små hull i skallet. Sett dem på et stekebrett, og stek på midterste rille i ovnen i 60 minutter, eller til potetene er møre. Sjekk med en spiss kniv.

 

Del speket hjortepølse i små biter og finhakk vårløk, chili og rødløk. 

Bland sammen speket hjortepølse, vårløk, chili, rødløk, revet ost og crème fraîche i en bolle. Krydre med salt og pepper.

 

Ta potetene ut av ovnen og la de avkjøle seg noe. Del potetene i to. Skrap ut halvparten av innholdet med en gaffel eller skje, og ha det over i bollen med fyllet. Bland det hele godt sammen. 

Tips:

Du kan enten ta med deg fyllet og potetene i hver sin matboks på tur, eller du kan fylle dem hjemme og ha aluminiumsfolie rundt hver potet så fyllet holder seg i poteten.

 

Dobbeltbakt potet-1.jpg

 

Dette gjør du på turen:

 

Fyr opp bålet i god tid. Det beste er om potetene enten ligger nede i glørne, eventuelt på en jernpanne. 

 

Om du ikke har fylt potetene hjemme, så gjør du det mens bålet blir varmt. 

 

Med et redskap kan du flytte litt på kubbene slik at du får en grop inn i bålet der potetene kan ligge. Lag et lokk av aluminiumsfolie. Legg potetene inn i bålet og ha på lokket. La potetene ligge til osten har smeltet på topp og er gyllen.

Dobbeltbakt potet-2.jpg

 

Tips:

Disse kan du fint lage hjemme på kjøkkenet også. Stekes på midterste rille i stekeovnen på 200 grader i cirka 15 minutter.

Her finner du flere oppskrifter på turmat