Dobbelbakte poteter som bugner av speket hjortepølse med ost, crème fraîche, vårløk, chili og rødløk er bålmat som ikke bare oser gourmet, men som samtidig er enkle å ta med seg på tur.

Dobbelbakte poteter

Dobbelbakte poteter som bugner av speket hjortepølse med ost, crème fraîche, vårløk, chili og rødløk er bålmat som ikke bare oser gourmet, men som samtidig er enkle å ta med seg på tur.

Publisert 01. desember 2021 kl. 13.03

Oppskrift
Dobbelbakte poteter

Ingredienser
4 personer:

2 store bakepoteter
150 gr hjortepølse i skiver
2 stilker vårløk
1 chili
0.5 stk rødløk
110 gr revet ost
1.5 dl crème fraîche
Salt/pepper

Utstyr:
Ved
Lighter
Aluminiumsfolie
Pølseklype
Ev. jernpanne 

Slik gjør du:

Forberedelser hjemme:

  1. Vask potetene og prikk dem med en gaffel 5-6 ganger slik at det blir små hull i skallet. Sett dem på et stekbrett, og stek på midterste rille i ovnen i 60 minutter, eller til potetene er møre. Sjekk med en spiss kniv.
  2. Del speket hjortepølse i små biter og finhakk vårløk, chili og rødløk. Riv osten.
  3. Bland sammen speket hjortepølse, vårløk, chili, rødløk, revet ost og crème fraîche i en bolle. Krydre med salt og pepper.
  4. Ta potetene ut av ovnen og la de avkjøle seg noe. Del potetene i to. Skrap ut halvparten av innholdet med en gaffel eller skje, og ha det over i bollen med fyllet. Bland det hele godt sammen. 

Tips: Du kan enten ta med deg fyllet og potetene i hver sin matboks på tur, eller du kan fylle dem hjemme og ha alumoniumsfolie rundt hver potet så fyllet holder seg i poteten.

Dobbelbakte poteter-1.jpg

På tur:

  1. Fyr opp bålet i god tid. Det beste er om potetene enten ligger nede i glørne, eventuelt på en jernpanne. 
  2. Om du ikke har fylt potetene hjemme, så gjør du det mens bålet blir varmt. 
  3. Med et redskap kan du flytte litt på kubbene slik at du får en grop inn i bålet der potetene kan ligge. Lag et lokk av aluminiumsfolie. Legg potetene inn i bålet og ha på lokket. La potetene ligge til osten har smeltet på topp og er gyllen.

Tips: Om du har en pølseklype eller lignende, så er det et fint redskap og løfte potetene ut av bålet med om du ikke har de på en jernpanne. 

Dobbelbakte poteter-2.jpg