Duebryst med råmarinert rødkål

Imponer gjestene dine med en rett de sent vil glemme. Duebryst med råmarinert rødkål, balsamicoløk og forvellet hvitløksspinat smaker helt nydelig.

Middels50 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Duebryst:

8 stk

duebryst

1 ts

salt

0.5 ts

pepper

2 ss

smør

Forvellet hvitløksspinat:

250 g

spinat

1 fedd

hvitløk

1 ss

smør

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Råmarinert rød spisskål:

1 stk

rød spisskål

2 dl

sitronsaft

1 dl

eplecidereddik

2 ss

sukker

0.5 ts

salt

1 neve

tyttebær

Balsamicoløk:

12 stk

delikatesseløk

2 ss

sukker

2 ss

balsamicoeddik

2 ss

rødvinseddik

1 ts

pepper

Tips:

Server duebryst med forvellet hvitløksspinat, råmarinert rød spisskål og balsamicoløk. Om du ønsker potet ved siden av, så anbefales potetmos.

 

Potetmos smaker nydelig til alt fra en reinsdyrbiff til elgkarbonader. Med deilig saus og grønnsaker, faller dette alltid i smak.

 

Slik gjør du:

Duebryst:

Krydre duebrystene med salt og pepper.

 

Varm opp en stekepanne på høy varme med smør og stek duebrystene med skinnsiden ned i et par minutter.

Snu brystene og stek videre i et par minutter. Reduser varmen og snu med jevne mellomrom om brystene trenger mer steketid - avhengig av størrelsen og hvor rosa man ønsker kjøttet.

Forvellet hvitløksspinat:

Vask og tørk spinaten godt.

Kok opp en kjele med vann og forvell spinaten i 2 minutter. Deretter dypper du den ca. 10 sekunder i isvann.

 

 

Varm opp en stekepanne med litt smør på middels høy varme. Ha feddet med hvitløk i stekepannenen. 

Tilsett den forvellede spinaten og rør det litt rundt i 1 minutt. Ha på salt og pepper. 

Råmarinert rød spisskål:

Del den røde spisskålen i tynne strimler. Ha det over i en bolle. 

Kok opp sitronsaft, eplecidereddik, sukker og salt, og småkok til sukkeret er oppløst. Hell over rødkålen, tilsett tyttebærene og la det avkjøle seg helt.

Balsamicoløk:

Rens løken. Kok opp en kjele med vann, og kok løken med skallet på til løken er mør. 

Bland sammen sukker, balsamicoeddik, rødvinseddik, olje og pepper i en liten kasserolle. Kok opp, la det koke til sukkerert har løst seg opp og du har en sirup. 

 

Fjern skallet av løken.

 

Vend løken inn i balsamicosirupen.

Hvordan flå fuglen

Oppskrifter med due