MENY hamburgermeny Close-menu button
Dumplings på primusen

Dumplings på primusen

Dumplings på primusen er deilige munnfuller som kan lages i mange varianter. Med andebryst, sesamolje, soyasaus, ingefær og chili blir dette en eksotisk snack til fjells.

Tips til dumplings på primusen 

  • Om du ikke har en pinnekjøttrist kan du ta av nettingen på en sil som kan plasseres opp ned i gryta på primusen. 
  • Ha bakepapir i bunnen av plastboksen du frakter dum plingene i slik at de ikke setter seg fast 
  • Vannet bør koke mens dumplingene dampes slik at de ikke fester seg i pinnekjøttristen/nettingen 
  • Bruk ferdige wontonark for å gjøre det enklest mulig. De får du kjøpt i asiatiske butikker. Eventuelt kan du lage egne med 250 gr hvetemel og 1,3 dl vann, elt godt, heves i minst to timer og kjevles så tynn som mulig.  
  • Spikk dine egne spisepinner 

Utstyr som kreves

  • ​1 stor plastboks
  • 1 liten plastboks
  • Bakepapir
  • 1 pinnekjøttrist eller nettingen fra et dørslag/sil
  • 1 klype
  • 1 primus med gryte og lokk
  • Vann
  • 1 gass
  • 1 lighter

Oppskrift
Dumplings på primusen

Ingredienser
4 personer

20 stk ferdig wontonark/gyozaskins
Fyll:
0.5 stk  løk 
1 fedd hvitløk 
1 stk vårløk 
0.5 stk chili 
1 ts ingefær 
2 ss sesamolje 
2 ss søt soyasaus 
1 stk andebryst 
1 ts salt 
1 ts pepper 
Saus: 
2 dl søt soyasaus 
1 ss sesamolje 
1 ts knust chili 
0.5 stk chili 
1 stk vårløk ​

Forberedelser hjemme

Dumplings:

  1. Finhakk løk, hvitløk, vårløk, chili og ingefær. Varm opp en stekepanne med sesamolje, og stek grønnsakene i 5 minutter.  
  2. Tilsett soyasaus og la den redusere. Avkjøl grønnsakene litt før du har dem over i en blender sammen med andebrystet. Blend alt sammen til du har en farse.  
  3. Bruk et glass til å trykke ut wontonarkene slik at de blir runde. Plasser 1 ts farse i midten og pensle vann rundt kanten. Brett kantene på dumplingen sammen og lag to folder inn mot hverandre på midten. Plasser dem i den store plastboksen. 

IMG_9435.jpg

Saus: 

  1. Finhakk vårløk. Ha søt soysasaus, sesamolje og knust chili i den lille plastboksen og rør det godt sammen.  
  2. Smak til med mer sesamolje eller chili for mer smak.  

IMG_9462.jpg

IMG_9448.jpg

På primusen: 

  1. Plasser nettingen/pinnekjøttristen i bunnen av gryta på primusen og fyll med vann. (vannet skal ikke være over risten). 
  2. Skru på primusen på middels høy varme og plasser dumplingene på topp av nettingen/pinnekjøttristen.  
  3. Dampes i ca. 5 minutter under lokk. 
  4. Spikk noen spisepinner og server dumplings med saus over eller dypp en og en i sausen. 

IMG_9454.jpg 

IMG_9434.jpg

 

Her finner du flere oppskrifter på turmat.