MENY hamburgermeny Close-menu button

Elg carpaccio

Carpaccio ble skapt på Harry's Bar i Venezia i 1950. Den gang med syltynne skiver av oksekjøtt inspirert av kunsten til maleren, Vittore Carpaccio. Med årene har retten blitt veldig populær bestående av både kjøtt og fisk. Her får du vår vri med elg carpaccio.

Publisert 11. juni 2021 kl. 09.49

Med magert og mørt kjøtt av elg, akevittmarinerte multer, brennesleost, dressing, rips og pinjekjerner får du en vilt god versjon av den italienske klassikeren. 

Til elg carpaccio kan du bruke både indrefilet, ytrefilet og flatbiff av elg. Det er en fordel om kjøttet nesten er frossent når du skal skjære det i skiver for å få skivene tynne nok. Mengden akevitt i multene bestemmer du selv, og kan sløyfes om ønskelig. Om du ikke får tak i brennesleost smaker det også helt herlig med parmesan. 

Oppskrift 
Elg carpaccio

Ingredienser 
4 personer: 
1 ts salt 
2 ts kvernet pepper 
300 gr indrefilet, ytrefilet eller flatbiff av elg 
Akevittmarinerte multer: 
150 gr multer 
1 ts brunt sukker 
0.5-1 ss akevitt 
100 gr ruccola 
Dressing: 
1 dl gr creme fraiche 
1 dl lettmajones 
2 ss Worcestershire sauce 
1 ss kvernet pepper  
Tilbehør: 
100 gr ristede pinjekjerne 
100 gr rips 
50 gr brennesleost  ​
Kvernet salt

Slik gjør du: 

  1. Renskjær elgkjøttet for hinner og skjær det til slik at kjøttstykket har en jevn tykkelse. Ha salt og pepper på alle sider. 
  2. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør. Fres kjøttet på alle sider i noen få sekunder til det er gyllent. 
  3. Avkjøl kjøttet og pakk det deretter stramt inn i plastfolie. Legg det i fryseren i ca. 2 timer. 
  4. Ha multene og det brune sukkeret i en kjele og varm det opp forsiktig på middels lav varme. Smak til med akevitt. Miks de akevittmarinerte multene med ruccolaen. 
  5. Bland sammen creme fraiche, lettmajones, Worcestershire sauce og kvernet pepper. 
  6. Ta kjøttet ut av fryseren og skjær det i løvtynne skiver. Dette er lettere når kjøttet er nesten frossent. 
  7. Dander kjøttet på en tallerken og topp det hele med ruccola og akevittmarinerte multer, dressing, pinjekjerner, rips og brennesleost. ​Avslutt med litt kvernet salt.