MENY hamburgermeny Close-menu button

Elg stroganoff

Biff stroganoff er en klassiker hvor det opprinnelig brukes oksekjøtt. Men det er ingenting i veien for å bruke elgkjøtt eller annet viltkjøtt til denne smakfulle gryta.

Elg stroganoff er enkel å lage og her kan du bruke det grytekjøttet du har tilgjengelig. Det kommer an på hvilket stykke du bruker når det kommer til hvor lang koketid som kreves. Du kan også lage elg stroganoff av rester fra steika. Da kan kjøttet deles i biter og has direkte i gryta sammen med grønnsakene.

Stroganoff smaker like godt til ris som til potetmos. Server gjerne med en frisk salat og godt brød ved siden av. Vi anbefaler dette eltefrie grytebrødet.

Oppskrift
Elg strofganoff

Ingredienser
4 personer:

800 gram elgkjøtt
200 gram frisk sopp
1 stk løk
1 stk rød paprika
2 ss smør
1 ts salt
2 ts pepper

Saus:
2 dl oksekraft
4 ss tomatpuré
3 dl matfløte
1 ss maisenna
4 ss vann

Slik gjør du:

  1. Del elgkjøtt og sopp i mellomstore biter og finhakk løk og paprika.
  2. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med smør. Brun elgkjøttet sammen med den finhakkede løken. Ha på salt og pepper ved hver steking. 
  3. Ha kjøttet og løken over i en gryte og tilsett vann og oksekraft slik at det dekker kjøttet.
  4. Mens kjøttet koker stekes soppen i den samme stekepannen som kjøttet ble stekt i. Tilsett eventuelt litt mer smør. Ha soppen og paprikabitene over i gryta.​