MENY hamburgermeny Close-menu button

Elgbiff

Elgbiff med pommes frites, grønnsaker og en nydelig saus med stekt løk og sopp er en lørdagsmiddag verdig.

Den beste pommes frites er den du lager selv og friterer i olje, men du kan fint bruke frossen pommes frites og steke den i ovnen også.

Tips til steking av elgbiff:

  • 150-200 gr kjøtt per person
  • La biffene ligge i romtemperatur ca. 30 minutter før steking
  • Krydre biffene godt med salt og pepper
  • Har du jernpanne, så anbefales det. Den gir en jevn og god varme
  • Bruk smør eller en blanding av smør og olje til steking av biff
  • Varm opp stekepannen med smøret/oljen i før kjøttet legges i
  • For medium stekt biff snur du biffen når kjøttsaften begynner å piple ut på oversiden. Når kjøttsaften pipler ut på den andre siden, er biffen rosa.

Oppskrift
Elgbiff

Ingredienser
4 personer:

1 stk løk
250 gr sopp
2 ss smør (til steking)
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss sukker
1 dl balsamic vinegar
1 flaske rødvin
5 dl viltkraft
5 dl fløte
Maizena
4 store poteter
Salt/pepper
600 gr elgbiff
2 ss smør
4 stk gulrøtter
1 stk brokkoli
1 liter matolje

Slik gjør du:

  1. Del løk og sopp i skiver.
  2. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Fres løken og soppen til den er gyllen. Ha det over i en kjele. Krydre med salt og pepper.
  3. Tilsett sukker, balsamic vinegar og fløte, og la det putre til rødvinen har redusert til halv mengde. Ha i viltkraft og fløte, og la det putre på lav varme til sausen begynner å tykne. Du kan tilsette litt maizena om den ikke tykner nok.
  4. Skrell potetene og skjær dem i tynne staver. Legg dem i en bolle og skyll potetstavene til vannet er helt klart. Tørk godt av potetene.
  5. Del gulrøttene i middels store biter og brokkoli i buketter. Kok gulrøttene møre og gi brokkolien et raskt oppkok.
  6. Ha godt med salt og pepper på elgbiffene.
  7. Varm opp en stekepanne på middels høy varme, og stek elgbiffene til saften begynner å piple ut på oversiden. Snu dem og og stek dem videre til saften pipler ut på den andre siden. Ta elgbiffene ut av stekepannen og la dem hvile mens du friterer potetstavene.
  8. Ha oljen over i en kjele og varm den opp på middels høy varme. For å sjekke om det er varmt nok, stikker du en tresleiv ned i oljen. Dersom det bruser rundt sleiven, er oljen klar. Ha i potetstavene og la dem frese til de er gylne. Ta dem opp med en hullsleiv eller klype la de renne av på en tallerken med kjøkkenpapir. Ha på salt.

Server elgbiff med saus, pommes frites og grønnsaker.