Elggryte på tur smaker nydelig med smak av rødvin, deilig kjøtt og masse grønnsaker. Nyt varmen fra bålet mens gryta putrer – ikke minst nyt den deilige gryta når den er ferdig.

Elggryte på tur

Elggryte på tur smaker nydelig med smak av rødvin, deilig kjøtt og masse grønnsaker. Nyt varmen fra bålet mens gryta putrer – ikke minst nyt den deilige gryta når den er ferdig.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Elggryte på tur:

800 g

grytekjøtt av elg

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ss

smør

100 g

sopp

50 g

sellerirot

3 stk

gulrøtter

3 kvister

frisk timian

5 dl

rødvin

3 dl

kjøttkraft

Utstyr som anbefales:  

  • 1 stor matboks
  • Stekespade/sleiv 
  • Gryte 
  • Ved/primus/gass 
  • Lighter/fyrstikker

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

Del elgkjøttet i biter på ca. 3x3 cm. Ha salt og pepper på kjøttet. Ha smør i en stekepanne og fres kjøttet til det har fått en fin stekeskorpe. Stek i flere omganger om det er mye kjøtt. 

 

Finhakk løken og del sopp, sellerirot og gulrøtter i middels store biter. 

Ha smør i en gryt og tilsett kjøtt, løk, sopp, sellerirot og gulrøtter. La det frese i 5 minutter.​

Ha kvistene med timian i gryta. Hell på rødvin og kjøttkraft, og la gryta småputre i ca. 1 time. ​

Dette gjør du på turen:

Ha viltgryta over i en gryte på bålet, bålpanna eller primusen. Varm den opp på lav varme, og smak til med salt og pepper.

Tips:

Server gjerne elggryte med potetmos eller godt brød.​​​

Flere oppskrifter med turmat