
Elggryte på tur
Elggryte på tur smaker nydelig med smak av rødvin, deilig kjøtt og masse grønnsaker. Nyt varmen fra bålet mens gryta putrer – ikke minst nyt den deilige gryta når den er ferdig.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Elggryte på tur:
800 g
grytekjøtt av elg
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
smør
100 g
sopp
50 g
sellerirot
3 stk
gulrøtter
3 kvister
frisk timian
5 dl
rødvin
3 dl
kjøttkraft
Utstyr som anbefales:
- 1 stor matboks
- Stekespade/sleiv
- Gryte
- Ved/primus/gass
- Lighter/fyrstikker
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Del elgkjøttet i biter på ca. 3x3 cm. Ha salt og pepper på kjøttet. Ha smør i en stekepanne og fres kjøttet til det har fått en fin stekeskorpe. Stek i flere omganger om det er mye kjøtt.
Finhakk løken og del sopp, sellerirot og gulrøtter i middels store biter.
Ha smør i en gryt og tilsett kjøtt, løk, sopp, sellerirot og gulrøtter. La det frese i 5 minutter.
Ha kvistene med timian i gryta. Hell på rødvin og kjøttkraft, og la gryta småputre i ca. 1 time.
Dette gjør du på turen:
Ha viltgryta over i en gryte på bålet, bålpanna eller primusen. Varm den opp på lav varme, og smak til med salt og pepper.
Tips:
Server gjerne elggryte med potetmos eller godt brød.