Elghakk er en lettvint klassiker som serveres mange steder i landet. Det finnes flere variasjoner av retten, men ingredienser som elgkjøtt, poteter og gulrøtter er et must.

Elghakk

Elghakk er en lettvint klassiker som serveres mange steder i landet. Det finnes flere variasjoner av retten, men ingredienser som elgkjøtt, poteter og gulrøtter er et must.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Elghakk:

1 stk

løk

2 ss

smør

600 g

kjøttdeig av elg

1 ts

salt

1 ts

pepper

6 stk

poteter

2 stk

gulrot

6 dl

kjøttkraft

1 ts

tørket timian

1 stk

laurbærblad

Slik gjør du:

Elghakk:

Del løken i små biter.

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og fres løken til den er blank. Ha i kjøttdeig, salt og pepper, og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt. 

 

Skrell potetene og gulrøttene og del dem i små terninger. Ha det over i en gryte sammen med kjøttdeigen og hell på kjøttkraft.

Tilsett laurbærblad og timian, og la det putre på lav varme til grønnsakene er møre.

Flere oppskrifter med elg