
Elghakk
Elghakk er en lettvint klassiker som serveres mange steder i landet. Det finnes flere variasjoner av retten, men ingredienser som elgkjøtt, poteter og gulrøtter er et must.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Elghakk:
1 stk
løk
2 ss
smør
600 g
kjøttdeig av elg
1 ts
salt
1 ts
pepper
6 stk
poteter
2 stk
gulrot
6 dl
kjøttkraft
1 ts
tørket timian
1 stk
laurbærblad
Slik gjør du:
Elghakk:
Del løken i små biter.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme og fres løken til den er blank. Ha i kjøttdeig, salt og pepper, og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.
Skrell potetene og gulrøttene og del dem i små terninger. Ha det over i en gryte sammen med kjøttdeigen og hell på kjøttkraft.
Tilsett laurbærblad og timian, og la det putre på lav varme til grønnsakene er møre.