Elgkarbonader

Lurer du på hvordan du kan få ekstra saftige elgkarbonader? Lag en panade. Kvernet kjøtt - spesielt mager kjøttdeig som av elg - kan ofte bli tørt når det stekes.

Publisert 21. juni 2021 kl. 13.27

Det er her en panade kommer inn og redder dagen, eller i det minste middagen. ​"Panade" er et fransk ord som betyr "brødmos", og er en kombinasjon av stivelse og væske som sørger for at proteinet i kjøttet krymper og strammer seg under tilberedningen. Når kjøttet koker, blir stivelsen til en gele som fungerer som en type smøremiddel mellom proteinfibrene. En panade er vanligvis laget av melk og brød, blandet til en paste og deretter tilsatt kjøttdeigen.  

Saftige elgkarbonader til lunsj og middag 

Elgkarbonader kan du servere på mange måter til både lunsj og middag. Det smaker godt på brød, i en hamburger, wrap eller sammen med poteter, grønnsaker og saus.  

Oppskrift
Elgkarbonader

Ingredienser 
4 personer:

1 ss smør 
0.5 stk løk 
1 fedd hvitløk 
70 gr brødrasp 
0.5 ts timian 
1 ts salt 
1 ts pepper 
1 dl melk 
1 stk egg 
500 gr kjøttdeig av elg ​

Slik gjør du: 

  1. Finhakk løk og hvitløk. 
  2. Varm opp en stekepanne på middels varme med smør. Fres løken og hvitløken til den er blank.  
  3. Bland samen brødrasp, timian, salt, og pepper i en bolle. Visp sammen melk og egg i en annen bolle.  
  4. Tilsett de våte ingrediensene med de tørre slik at du får en paste som kalles panade. Tilsett løk og hvitløk og bland det hele sammen med kjøttdeigen av elg.  
  5. Form kjøttdeigen til karbonader (Oppskriften gir ca. 10 stk), og varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Stek til de er gylne og gjennomstekt.  
  6. Server gjerne med karamellisert løk. Oppskriften finner du her. ​